Ποια είναι η καλύτερη εποχή για ταξίδι σε αυτούς τους υπέροχους προορισμούς

reikiabik-islandia
ΤΡΙΤΗ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Υπάρχουν εκατοντάδες προορισμοί σε αυτό τον πλανήτη που αξίζει να επισκεφτείτε. Πέραν όμως των επιλογών, παίζει σημαντικό ρόλο και η κατάλληλη εποχή που θα ταξιδέψουμε σε συγκεκριμένα μέρη, ώστε να τα απολαύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Λαμβάνοντας υπόψη καιρικές συνθήκες και περιόδους με λιγότερο τουρισμό, τα παρακάτω μέρη έχουν τις δικές τους ιδανικές περιόδους για ταξίδι.

Ρέικιαβικ, Ισλανδία
Αν ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα της παγωμένης χώρας είναι στα σχέδιά σας, η καλύτερη εποχή να το πραγματοποιήσετε είναι μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, καθώς τότε ο καιρός είναι πιο ήπιος και θα ζήσετε και το εκπληκτικό φαινόμενου του Ήλιου του Μεσονυχτίου. Κατά τη διάρκεια του φαινομένου, ο ήλιος είναι ορατός μέχρι και συνεχόμενες 24 ώρες, που σημαίνει ότι δεν σκοτεινιάζει ποτέ. Από την άλλη, αν είστε ανθεκτικοί στο κρύο, ο Φεβρουάριος δεν είναι άσχημη περίοδος για ένα ταξίδι στο Ρέικιαβικ, αφού τότε θα έχετε την ευκαιρία να γιορτάσετε και το Winter Lights Festival στην αρχή του μήνα, όπου γιορτάζεται το φως έπειτα από μερικούς μήνες σκοταδιού. 

Ρώμη, Ιταλία
Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι η καλύτερη εποχή για ένα ταξίδι στη Ρώμη, καθώς τότε τα πλήθη του καλοκαιριού έχουν απομακρυνθεί, αλλά ο καιρός παραμένει ευχάριστος. Έτσι θα απολαύσετε καλύτερα την ευχή σας στη Fontana Di Trevi, την περιήγησή σας στο Βατικανό, τη βόλτα στις μπουτίκ κοντά στα Ισπανικά Σκαλιά, την επίσκεψή σας στο Πάνθεον με την αίγλη του από τον 2ο αιώνα και το δροσερό αεράκι της εποχής.

Ιλουλισάτ, Γροιλανδία
Σίγουρα δεν είναι προορισμός που θα βρει κάποιος εύκολα σε μια ταξιδιωτική λίστα, παρ’ όλ’ αυτά αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Γροιλανδίας. Ο λόγος για τον οποίο θα το επισκεφτείτε, εξαρτάται και το πότε είναι η καλύτερη περίοδος να το κάνετε. Αν θέλετε να ξεφύγετε από τον παγωμένο καιρό του, τότε η περίοδος από Ιούνιο έως Αύγουστο είναι ιδανική και για παρακολούθηση φαιλαινών. Από την άλλη, αν το Βόρειο Σέλας είναι ο στόχος σας, τότε θα πρέπει να ντυθείτε καλά και να ταξιδέψετε στο Ιλουλισάτ Ιανουάριο με Μάρτιο.

Βαρκελώνη, Ισπανία
Η Βαρκελώνη είναι δημοφιλής προορισμός για την τέχνη και την αρχιτεκτονική του, αν και οι περισσότεροι ταξιδιώτες μαγεύονται από την γραφική ακτογραμμή του. Σε γενικές γραμμές, το καλοκαίρι είναι εποχή αιχμής, αλλά καλύτερα να προτιμήσετε τον Ιούνιο, προκειμένου να ζήσετε και την υπέροχη εμπειρία του διάσημου φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Sonar, αλλά και τον εορτασμό της ισημερίας, με πυροτεχνήματα και φωτιές στις παραλίες της πόλης.

Τόκιο, Ιαπωνία
Το Τόκιο είναι μια πολυσύχναστη πόλη όλη το χρόνο. Ο Μάρτιος και ο Απρίλιος, όμως, είναι οι καλύτεροι μήνες για να το επισκεφτείτε, καθώς ο καιρός είναι ευχάριστα ήπιος, απέχοντας από την υγρασία και το υποτροπικό κλίμα που το χαρακτηρίζει τον υπόλοιπο καιρό. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τον Απρίλιο θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και τις κερασιές του να ανθίζουν, συνθέτοντας ένα πραγματικά μαγευτικό τοπίο.

Μπαλί, Ινδονησία
Η καλύτερη εποχή να γνωρίσετε αυτόν τον ονειρεμένο, εξωτικό προορισμό είναι μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, ενώ και ο Σεπτέμβριος είναι καλή περίοδος. Εκτός του ότι αυτοί οι μήνες είναι ιδανικοί για scuba diving, σερφ και snorkeling στα κρυστάλλινα νερά, ο συνωστισμός των τουριστών είναι σε ανεκτά επίπεδα. Οι τιμές σε δωμάτια και βίλες για διαμονή είναι 30-50% χαμηλότερες αυτούς τους μήνες και αν αναζητάτε την περιπέτεια, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Bali Bird Park και τον πολύ ιδιαίτερο Ναό Goa Gajah με τα σκαλιστά άγρια πρόσωπα στην πέτρα.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Η καλύτερη περίοδος να επισκεφτείτε αυτή τη ζωντανή τούρκικη πόλη είναι από τον Μάρτιο μέχρι και τον Μάιο, όπως επίσης και από Σεπτέμβριο ως Νοέμβριο. Τα καλοκαίρια στην Κωνσταντινούπολη είναι ζεστά και υγρά, αλλά η άνοιξη είναι ευχάριστη από άποψη θερμοκρασίας και θα δείτε παντού ανθισμένες κουτσουπιές. Τους φθινοπωρινούς μήνες, οι τιμές στα ξενοδοχεία είναι πολύ φθηνότερες, οπότε είναι και τότε μια καλή επιλογή για ταξίδι. Όποτε κι αν επισκεφτείτε την όμορφη Κωνσταντινούπολη, μην παραλείψετε να πάτε τη βόλτα σας στα παζάρια και φυσικά να ζήσετε την εμπειρία του παραδοσιακού χαμάμ.