Έρχεται το Zoia Young Aiolou στο ιστορικό κέντρο

zoia-young-aiolou
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ένα σύγχρονο, αστικό ξενοδοχείο πρόκειται να πάρει τη θέση του κτιρίου γραφείων στην Αιόλου 48-50, με την ισραηλινή επενδυτική Zoia να βρίσκεται πίσω από το πρότζεκτ.

Στην καρδιά της Αθήνας, στο ιστορικό κέντρο στον πεζόδρομο της Αιόλου, μερικές εκατοντάδες μέτρα από την Ερμού και πολύ κοντά στη Βουλή και το Σύνταγμα, το Zoia Young Aiolou έρχεται να μεταμορφώσει το κτίριο γραφείων που βρίσκεται σε αυτή την τοποθεσία σε ένα boutique hotel 30 δωματίων σε έκταση 1500 τετραγωνικών μέτρων.

Η τοποθεσία του νέου ξενοδοχείου είναι άκρως ευνοϊκή, με πανοραμική θέα στον Παρθενώνα από την ταράτσα, αλλά και με δεκάδες café, ταβέρνες με τοπική κουζίνα και μαγαζιά σε κοντινή απόσταση που θα διευκολύνουν τους τουρίστες που θα το επιλέξουν για τη διαμονή τους.

Το κτίριο χαρακτηρίζεται από κλασικές γραμμές, μεγάλα παράθυρα που γεμίζουν το εσωτερικό του με φυσικό φως και οι εργασίες προς αξιοποίησή του δεν πρόκειται να επηρεάσουν τα υπόλοιπα μνημεία που το περιβάλλουν, ούτε να διαταράξουν την αρμονία της περιοχής.

Μετά την εξασφάλιση της έγκρισης από την Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού, η ισραηλινή Zoia, που μετρά δεκάδες κτίρια στην Αθήνα και τον Πειραιά, ετοιμάζει τη δημιουργία του Zoia Young Aiolou, ακολουθώντας την τακτική που τη θέλει να μετατρέπει κτίρια γραφείων σε ξενοδοχεία.