Έρχεται χριστουγεννιάτικη πεζοπορία στο Menalon Trail

active-sundays
ΤΡΙΤΗ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Στο κλίμα της εποχής μπαίνουν οι Active Sundays και διοργανώνουν μια πεζοπορία από την οποία δεν θα λείπει και το γιορτινό στοιχείο.

Η πρώτη από τις χριστουγεννιάτικες περιπέτειες των Active Sundays πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Μαίναλο, σε μια παραμυθένια διαδρομή από πανέμορφα έλατα, που υπόσχεται να σας βάλει σιγά-σιγά στο εορταστικό κλίμα, με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Πρόκειται για το 7ο τμήμα του MenalonTrail, Βαλτεσινίκο – Μαγούλιανα, μια εύκολη και μικρότερη σε μήκος διαδρομή σε σχέση με τις άλλες του MenalonTrail, αλλά το ίδιο όμορφη.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδρομής, θα πεζοπορήσετε μέσα σε πυκνό ελατόδασος, που μοιάζει να βγήκε από παραμύθι, πριν καταλήξετε στα Μαγούλιανα, που είναι το μεγαλύτερο σε υψόμετρο κατοικημένο χωριό στην Πελοπόννησο. Μετά τον τερματισμό, η γραφική Βυτίνα σας περιμένει για φαγητό, καφέ και βόλτα.

Ακόμη περισσότερο στο χριστουγεννιάτικο κλίμα θα μπείτε όμως, φτιάχνοντας όλοι μαζί στολιδάκια από φυσικά υλικά (φρούτα, λαχανικά, φλούδες) για να στολίσετε ένα μικρό έλατο!

Να σημειώσουμε ότι οι Active Sundays πραγματοποιούν μια σειρά πεζοποριών στο Menalon Trail bit-by-bit, έτσι ώστε να συμμετάσχετε σε όποια θέλετε, συλλέγοντας πόντους επίτευξης μέχρι να συμπληρώσετε και τα 75 χιλιόμετρα ολόκληρης της διαδρομής, που σημαίνει ότι θα έχετε περπατήσει ολόκληρο το Menalon Trail και θα λάβετε φυσικά πιστοποίηση γι’ αυτό. Ολόκληρη η διαδρομή περνά από Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Ζυγοβίστι, Ελάτη, Βυτίνα, Νυμφασία, Μαγούλιανα, Βαλτεσίνικο, Λαγκάδια, ενώ το μονοπάτι έχει λάβει πιστοποιητικό επάρκειας ως ένα από τα μονοπάτια κορυφαίας ποιότητας (Leading Quality Trails –Best of Europe) και προτείνεται στους ευρωπαίους πεζοπόρους ως μια συνεκτική, ενδιαφέρουσα και ασφαλής ορεινή περιπέτεια.

Η πεζοπορία Βαλτεσινίκο – Μαγούλιανα θα πραγματοποιηθεί στις 8/12 κι εσείς θα χρειαστεί να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι 1/12 με κόστος 25 ευρώ (+1,62 fee).

Info
Active Sundays
Βαλτεσινίκο – Μαγούλιανα στις 8/12