Έξι τοποθεσίες που μοιάζουν σαν επιστημονική φαντασία

senja-norbigia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο πλανήτης μας είναι γεμάτος με φυσικές ομορφιές που περιμένουν να τις εξερευνήσουμε, άλλοτε πιο γήινες κι ορισμένες πιο απόκοσμες. Τι θα λέγατε για ένα ταξίδι σε αυτές που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από sci-fi ταινία;

Senja, Νορβηγία
Η Νορβηγία είναι μια χώρα που μετρά ίσως τα περισσότερα ιδιαίτερα τοπία από κάθε άλλο μέρος στην Ευρώπη. Το νησί Senja, όμως, βόρεια του Αρκτικού Κύκλου στη βόρεια Νορβηγία, με τα υπέροχα βουνά που βυθίζονται στους ήχους του κύματος, ξεχωρίζει. Κι όταν ο Ήλιος του Μεσονυχτίου λάμπει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας κατά τους θερινούς μήνες, το θέαμα είναι ακόμη πιο μαγευτικό.

Καταρράκτης Mulafossur, νησιά Φερόες, Δανία
Μια από τις πιο αγαπημένες τοποθεσίες των ταξιδιωτών-instagrammers, ο συγκεκριμένος καταρράκτης πέφτει κατευθείαν στον ωκεανό από έναν σμαραγδένιο λόφο στα νησιά Φερόες, ένα απομονωμένο δανέζικο αρχιπέλαγος, κάπου ανάμεσα στη Νορβηγία και την Ισλανδία. Μόλις φτάσει κάποιος στα νησιά Φερόες, είναι πολύ εύκολο να φτάσει οδικώς και στον καταρράκτη και να τον απολαύσει από κοντά.

Salar de Uyuni, Βολιβία
Από τα πιο γνωστά φυσικά αξιοθέατα της νότιας Αμερικής, η Salar de Uyuni είναι ουσιαστικά η μεγαλύτερη επίπεδη έρημος από αλάτι του κόσμου. Βρίσκεται στη Άνδεις, στη νοτιοδυτική Βολιβία και προήλθε από μια  προϊστορική λίμνη που ξεράθηκε, σε έκταση 10.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Να σημειώσουμε ότι εκεί συγκεντρώνεται η μεγαλύτερη ποσότητα αλατιού της γης και ότι αν βρεθείτε ποτέ εκεί, θα έχετε την αίσθηση ότι επιπλέετε σε ένα εντελώς εξωγήινο μέρος.

Ατόλες Tuamotu, Γαλλική Πολυνησία
Η Ταΐτη και τα νησιά της στη Γαλλική Πολυνησία στο Νότιο Ειρηνικό είναι ίσως ο πιο εντυπωσιακός τροπικός παράδεισος στη Γη, παρ’ όλο που τα νησιά Μπόρα-Μπόρα συχνά κλέβουν τη δόξα με τα μπανγκαλόου πάνω στα τιρκουάζ νερά. Αν ταξιδέψετε ποτέ ως εκεί, θα διαπιστώσετε ότι καθώς πετάτε πάνω από την ατόλη Rangiroa, το σχήμα της θυμίζει ντόνατ, ενώ υπάρχουν θαλάσσια μονοπάτια πλούσια σε ψάρια και πολύχρωμους κοραλλιογενείς υφάλους.

Εθνικό πάρκο Joshua Tree, Καλιφόρνια
Αυστηρά έρημα τοπία, συνδυάζονται με τα παράξενα αυτά δέντρα που ονομάζονται Joshua tree και το αποτέλεσμα είναι ένα τοπίο στη Βόρεια Αμερική που δεν θυμίζει κανένα άλλο στην Καλιφόρνια. Όλα αυτά συμβαίνουν στο ομώνυμο εθνικό πάρκο, το τοπίο του οποίου συναρπάζει, ενώ οι κλιματολογικές του συνθήκες χαρακτηρίζονται από έντονη ζέστη, αέρα και ενίοτε κατακλυσμούς.

Λεωφόρος των Μπαομπάμπ, Μαδαγασκάρη
Μάλλον ακούγεται λογικό, η χώρα που χάρισε στον κόσμο τους λεμούριους, να είναι γεμάτη και από παράξενα τοπία, εκτός πραγματικότητας. Ένα τέτοιο είναι και η λεωφόρος των Μπαομπάμπ στη δυτική Μαδαγασκάρη, τα διάσημα δέντρα του Μικρού Πρίγκιπα, τα οποία μετρούν εκατοντάδες χρόνια και έχουν αδιανόητα τεράστιους κορμούς. Το ακόμη πιο περίεργο με τα μπαομπάμ, όμως, είναι ότι το φυλλώδες κομμάτι τους στην κορυφή, μοιάζει με ένα ανάποδο σύστημα ριζών ενός δέντρου και είναι κάτι που πρέπει να δει κάποιος από κοντά για να το πιστέψει.