Τα ελληνικά boutique ξενοδοχεία που ξεχωρίζουν στην Ευρώπη

perivolas-santorini
ΤΡΙΤΗ, 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η Telegraph ξεχώρισε τα καλύτερα boutique ξενοδοχεία της Ευρώπης και ανάμεσά τους βρίσκονται και τέσσερα ελληνικά.

Perivolas, Σαντορίνη (21 δωμάτια)
Το ξενοδοχείο που έβαλε την Οία στον χάρτη και πυροδότησε πολλές απομιμήσεις, το Perivolas, αποτελεί μια κατηγορία μόνο του. Οι μινιμαλιστικές του σουίτες που είναι λαξευμένες μέσα στις πέτρες και έχουν κυκλαδίτικο χαρακτήρα και η υπέροχη θέα στη θάλασσα είναι μερικά από τα ατού του, ενώ η πισίνα υπερχείλισης είναι το όνειρο όσων έρχονται για ταξίδι του μέλιτος κι όχι μόνο. Η βαθμολογία του από την telegraph είναι 9/10.

Ammos Hotel, Χανιά Κρήτης (33 δωμάτια)
Το Ammos είναι ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στα Χανιά που είναι ταυτόχρονα φιλικό για οικογένειες, αλλά έχει και την αίσθηση του στυλ, ενώ πληροί όλες τις προϋποθέσεις: cool design, παραλία με άμμο, θερμαινόμενη πισίνα, babysitters για όσους χρειαστούν για τα παιδιά και φυσικά σπιτική κρητική κουζίνα που ικανοποιεί ακόμη και τους πιο επιλεκτικούς στο φαγητό. Οι εγκαταστάσεις του είναι ιδανικές για μικρότερα παιδιά και για τους «μεγάλους» υπάρχουν και μαθήματα γιόγκα και μασάζ. Για όλα τα παραπάνω, η Telegraph του χαρίζει βαθμολογία 8/10.

Bill&Coo Suites & Lounge, Μύκονος (32 δωμάτια)
Με βαθμολογία 9/10, πολυτελή απλότητα και ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, το πεντάστερο Bill & Coo Suites & Lounge αποτελεί την τέλεια διαμονή στο Νησί των Ανέμων. Η πισίνα του, όπως και το σαλόνι, αλλά και το εστιατόριο έχουν εκπληκτική θέα στο Αιγαίο, ενώ οι μίνιμαλ σουίτες του με τα μπαλκόνια με θέα στη θάλασσα είναι ονειρεμένες, με κάποιες να διαθέτουν και ιδιωτική πισίνα. Για τους λάτρεις της γαστρονομίας, να πούμε ότι εκεί θα βρείτε και ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού.  

Kensho, Μύκονος (35 δωμάτια)
Σε ένα νησί γεμάτο αρχετυπικές λευκές βίλες, το Kensho είναι ίσως μια από τις ομορφότερες, χάρη στη σύγχρονη εκδοχή που δίνει στο «κυκλαδίτικο σικ». Οι λευκοί του τοίχοι, τα πέτρινα πατώματα, το ξανθό ξύλο, το ουδέτερο ντεκόρ σε συνδυασμό με την μοντέρνα τέχνη και το design του, «έκλεψαν» βαθμολογία 8 στα 10 από την Telegraph. Στο εστιατόριο, οι επισκπέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μενού 10 πιάτων, σε μια σύγχρονη εκδοχή του ελληνικού fine dining.