Ταξίδι στη Μέση Ανατολή: πέντε μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε

ntoumpai
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η Ευρώπη έχει πλέον πολλά «τικ» στη λίστα σας και η Δύση σας έχει δώσει μια καλή ιδέα περί τίνος πρόκειται. Μήπως ήρθε η ώρα για λίγη (Μέση) Ανατολή;

Ντουμπάι, πολυτέλεια εις την νιοστή
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Η αλήθεια είναι ότι εκεί δεν θα βρείτε γραφικές γειτονιές, αλλά έναν πιο «υπερβολικό» προορισμό, με ξενοδοχεία όπως το Burj Al Arab, που δέχεται τις επισκέψεις τουριστών ακόμη και αν δεν μένουν στο ξενοδοχείο, πληρώνοντας ειδικό εισιτήριο εισόδου και κυκλοφορεί ως «επτάστερο», τα περίφημα Palm Islands, τα τεχνητά νησιά σε σχήμα κοκοφοίνικα, τα τεράστια εμπορικά κέντρα, την καυτή έρημο, τα καραβάνια με καμήλες και το χιονοδρομικό κέντρο στην έρημο, Ski Dubai. Το Ντουμπάι είναι κάτι σαν τη Ντίσνεϊλαντ για ενήλικες, όπου η υπερβολή και η πολυτέλεια συναντούν τη ματαιοδοξία κι όσο κι αν δεν σας ταιριάζει ίσως ένας τέτοιος τρόπος ζωής, θα είναι είναι σίγουρα μια διαφορετική εμπειρία.

Άμπου Ντάμπι, στην πρωτεύουσα των ΗΑΕ
Η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Άμπου Ντάμπι είναι μια σύγχρονη πόλη με μια πλούσια ιστορία και έντονο το στοιχείο των Βεδουίνων. Εδώ θα δείτε πλάι-πλάι αγορές για καμήλες, πίστες για Formula 1, αραβικά παλάτια και πολλά μοντέρνα κτίρια όπως το Hyatt Capital Gate. Η Corniche, ο παραλιακός δρόμος της πόλης, συνδυάζει πεντάστερα ξενοδοχεία, μπαρ και αμμώδεις παραλίες, ενώ στο κεντρικό souk (αραβική αγορά) της πόλης θα βρείτε τα πάντα, από χειροποίητα σουβενίρ και φαγητό μέχρι υψηλή μόδα και υφάσματα. Το Άμπου Ντάμπι συμπεριλαμβάνει μια σειρά από νησιά στον Περσικό Κόλπο, όπως το Saadiyat, που είναι ένας επίγειος παράδεισος για τους λάτρεις του γκολφ με λευκές παραλίες, τεράστιους φυσικούς αμμόλοφους και φοίνικες. Και για όσους αγαπούν την Ανατολή, η έρημος είναι σε κοντινή απόσταση από την πόλη και προσφέρεται για σαφάρι ή βόλτα με καμήλες.

Ρας αλ-Καϊμά, για πιο δραστήριους
Ίσως ένα από τα λιγότερα γνωστά Εμιράτα, το Ρας αλ-Καϊμά έχει ήδη αρχίσει και γίνεται ευρέως γνωστό για τον πιο δραστήριο και περιπετειώδη τουρισμό του, σε αντίθεση με τους γείτονές του που επενδύουν περισσότερο στην πολυτέλεια. Μέσα στο 2018, μάλιστα, εγκαινίασε το μακρύτερο zip line του κόσμου, προσελκύοντας τους λάτρεις της αδρεναλίνης, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει πολλά camp retreat, με τους επισκέπτες να μένουν σε σκηνές στους αμμόλοφους του Rak και να κάνουν γιόγκα, διαλογισμό, εκδηλώσεις, περίπατο στην άμμο κ.ο.κ. Κι όσοι θέλουν να επιστρέψουν στο shopping και την πολυτέλεια, το Ντουμπάι βρίσκεται λιγότερο από μια ώρα μακριά.

Πόλη του Κουβέιτ, με αραβική απλότητα
Η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη του Κουβέιτ, έχει συνολικό πληθυσμό περίπου 63.600 κατοίκους και βρίσκεται στην καρδιά της χώρας, στις ακτές του Περσικού Κόλπου. Η απλότητά του είναι αυτή που το καθιστά τελευταία έναν πιο δημοφιλή προορισμό αναφορικά με τα προηγούμενα χρόνια και σε σχέση με άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής όπου οι ουρανοξύστες πετάγονται ο ένας μετά τον άλλον, το Κουβέιτ προσφέρει μια πιο αυθεντική εμπειρία του αραβικού κόσμου. Μουσεία, πολιτισμός, αγορές, γεύσεις, όλα παίζουν στην εξίσωση που καθιστούν την Πόλη του Κουβέιτ έναν προορισμό που πρέπει να σκεφτείτε.

Ριάντ, παράδοση και στυλ
Η Σαουδική Αραβία ήταν εκτός των τουριστικών προτιμήσεων των περισσοτέρων ταξιδιωτών για πολύ καιρό. Πλέον, όμως, η χώρα καλωσορίζει τους τουρίστες και ίσως είναι μια καλή στιγμή να κλείσετε εισιτήρια για την πρωτεύουσα, το Ριάντ. Το Ριάντ βρίσκεται στην ιστορική περιοχή Νετζντ, στο κέντρο της αραβικής χερσονήσου, πάνω σε ένα μεγάλο υψίπεδο κι εκεί θα συναντήσετε αφενός ουρανοξύστες που σπάνε τα ρεκόρ και στυλάτα εστιατόρια, αλλά θα πάρετε και μια καλή γεύση παράδοσης. Συν τοις άλλοις, έχουν έρθει πλέον μεγάλες αλλαγές, με μια από αυτές να είναι η δυνατότητα οδήγησης και των γυναικών, που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες γίνονται μάρτυρες ιστορικών στιγμών.