Ταξιδεύουμε με τα πιο όμορφα τρένα του κόσμου

treno-taksidi
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το ταξίδι με το τρένο είναι για πολλούς η υπέρτατη εμπειρία ταξιδιού. Προσθέτοντας και λίγη πολυτέλεια στην εξίσωση, ιδού τα καλύτερα τρένα για τα ξίδι, όπως ψηφίστηκαν από τα 32α Reader’s Choice Awards του Conde Nest Traveler.

Belmond Andean Explorer, Περού
Περνώντας από τις περουβιανές Άνδεις στα 4270 μέτρα υψόμετρο, το Belmond Andean Explorer μεταφέρει μέχρι 48 επιβάτες από Arequipa σε Cusco σε ταξίδια της μίας ή δύο ημερών, κατακτώντας την κορυφή της λίστας. Οι κουβέρτες από μαλλί αλπακά και τα χειροποίητα υφάσματα είναι μερικές μόνο από τις λεπτομέρειες που ανεβάζουν την εμπειρία, ενώ δύο βαγόνια δείπνου και άλλα δύο βαγόνια-bar είναι έτοιμα να σερβίρουν τις λιχουδιές τους, όπως τορτελίνι απλακά και σαμπάνια. Το τρένο κάνει επίσης εκδρομές και στη λίμνη Τιτικάκα, όπου οι επισκέπτες μαθαίνουν τα τοπικά έθιμα, επισκέπτονται μνημεία των Ίνκας και απολαμβάνουν θέα που κόβει την ανάσα. 

Golden Eagle Danube Express, Βουδαπέστη-Πράγα
Το Golden Eagle Danube Express συνδέει δύο πανέμορφες ευρωπαϊκές πόλεις, τη Βουδαπέστη και την Πράγα, αντικατοπτρίζοντας την παραμυθένια τους ατμόσφαιρα και στο εσωτερικό του. Με τα king-size κρεβάτια του, τους μεγάλου μήκους καναπέδες του, τα μεγάλα παράθυρα με την πανοραμική τους θέα και τα ειδυλλιακά τοπία, το εν λόγω τρένο βγάζει μια αίσθηση κλασικού και μεγαλόπρεπου, που αλλάζει όλη την οπτική του ταξιδιού. Στα βαγόνια δείπνου, τα λευκά, λινά τραπεζομάντιλα και τα κρυστάλλινα ποτήρια δίνουν μια έξτρα δόση κλασικής πολυτέλειας, ενώ η ευρωπαϊκή του κουζίνα και τα premium ποτά και κοκτέιλ προσθέτουν στην εμπειρία. Κι όταν δεν θαυμάζετε τη θέα ή δεν ξεκουράζεστε στο σαλόνι, μπορείτε να βολτάρετε στις στάσεις που κάνει το τρένο, όπως στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, όπου θα εξερευνήσετε το μεσαιωνικό κάστρο, στη Βιέννη και την Κρακοβία, στη λίμνη Μπάλατον της Βουδαπέστης ή στο Παλάτι του Λιχτενστάιν.

The Ghan, Αυστραλία
Ολοκληρώθηκε το 1929 και περνά από την καρδιά της Αυστραλίας από την Αδελαΐδα στα νότια μέχρι το Ντάργουιν στα βόρεια. Μπορεί την πορεία που ακολουθεί σήμερα την ξεκίνησε το 2004, αλλά η ιστορία του έχει ρίζες στον 19ο αιώνα και η ονομασία του βασίζεται στους αφγανούς εκπαιδευτές και οδηγούς καμήλας που πρωτοβοήθησαν στο σχεδιασμό της πορείας του στην ενδοχώρα. Το ταξίδι των τριών ημερών που πραγματοποιεί το τρένο περνά από πολύ διαφορετικά τοπία, όπως τα τεράστια πρώην γήπεδα γκολφ Tarcoola, την οροσειρά MacDonnell, αλλά και την πολύ ιδιαίτερη πόλη Coober Pedy.

Rocky Mountaineer, Καναδάς
Για τον ταξιδιώτη που θέλει να ζήσει την άγρια φύση του Καναδά, ταξιδεύοντας σε ένα πανέμορφο τρένο με εντυπωσιακό interior design, το Rocky Mountaineer είναι το τρένο με το οποίο πρέπει να κλείσει εισιτήριο. Οι μεγάλες καμπίνες του και τα καμπυλωτά του τζάμια επιτρέπουν να απολαμβάνει κανείς τη θέα με τη φύση και τις βουνοκορυφές σε σχεδόν 360 μοίρες, ενώ κάθε βαγόνι προσφέρει θεματικές δραστηριότητες, από μαθήματα ιστορίας, μέχρι ανέκδοτα και πληροφορίες για το τοπίο. Το Rocky Mountaineer προσφέρει τρεις διαφορετικές διαδρομές στα καναδικά Rocky Mountains, με όλες να εγγυώνται υπέροχη εμπειρία και εικόνες.

Richard James Taylor
Belmond Hiram Bingham, Μάτσου Πίτσου
Ονομάστηκε έτσι από τον αμερικανό εξερευνητή που υποτίθεται ότι «ανακάλυψε» το Μάτσου Πίτσου το 1911 και είναι τόσο μεγαλοπρεπές, όσο και.. οι ισχυρισμοί του Hiram Bingham. Το ταξίδι του Belmond Hiram Bingham συνδέει την πόλη Poroy στα δυτικά του Κούσκο, με τη Χαμένη Πόλη και την Ιερή Κοιλάδα του Μάτσου Πίτσου, ενώ ταυτόχρονα χαλαρώνει τους ταξιδιώτες με το υπέροχο περιβάλλον του με το γυαλισμένο ξύλο, τα προσεγμένα γεύματά του και τις παροχές του. Ίσως το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσει κανείς τέτοιο τοπίο.