Όμορφοι ξενώνες και ξενοδοχεία για τις γιορτές

ksenodoxeio-xristougenna
ΤΡΙΤΗ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Όσοι ετοιμάζεστε για χριστουγεννιάτικη απόδραση, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις διαμονής, που υπόσχονται να κάνουν το ταξίδι σας ακόμη πιο αναζωογονητικό.

Ξενοδοχείο Άλκηστις, Πορταριά, Πήλιο από 78 ευρώ/βραδιά
Καταρχάς να πούμε ότι τα Χριστούγεννα στο Πήλιο είναι μαγευτικά και η Πορταριά είναι μια καλή επιλογή αν δεν θέλετε να προχωρήσετε βαθιά μέσα στο Πήλιο και τις στροφές του. Το ξενοδοχείο Άλκηστις είναι ένα οικογενειακό ξενοδοχείο που υπόσχεται να δώσει αυτή τη χροιά στις διακοπές σας, με θέα στο χωριό και άκρως φιλική ατμόσφαιρα. Περιηγηθείτε στην περιοχή με την σπάνια παρθένα ομορφιά και τα χαρακτηριστικά πλακόστρωτα δρομάκια και τα μονοπάτια και ανακαλύψτε πολλά θαύματα της φύσης και σε μικρή απόσταση. Έπειτα, μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτό το ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο με αρχιτεκτονική εποχής και να ξεκουραστείτε, γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα μέσα στη φύση και σε «ζεστό» περιβάλλον.

Hotel Καταφύγιο, Ελάτη Τρικάλων, από 56 ευρώ

Στην αγκαλιά της Πίνδου, η Ελάτη είναι μια υπέροχη επιλογή για χειμερινή απόδραση, εορταστική και μη. Το μικρό αυτό χωριό, που βρίσκεται σε υψόμετρο μόλις 900 μέτρων, θυμίζει αλπικό τοπίο και αποτελεί ιδανικό προορισμό όχι μόνο για τους λάτρεις του σκι (το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου απέχει μόλις 7χλμ.) αλλά και για τους οπαδούς της αναρρίχησης καθώς σε κοντινή απόσταση από το χωριό (στη θέση Κόκκινος Μύλος) ξεκινούν τρεις αναρριχητικές διαδρομές. Για τη διαμονή σας επιλέξτε το πετρόχτιστο Hotel Katafigio που βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, όπου θα μείνετε σε δωμάτια με τζάκι και θέα στο βουνό. Σε απόσταση περίπου 200 μέτρων, μάλιστα, από το ξενοδοχείο, θα βρείτε καφέ και ταβέρνες, ενώ τα Τρίκαλα είναι περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά.

Hotel Steni, Στενή Δίρφυος, Εύβοια, από 70 ευρώ/βραδιά
Αν θέλετε να απολαύσετε φύση και πράσινο στο «κόκκινο», η Στενή Ευβοίας, αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και «πράσινα» χωριά του νησιού. Βρίσκεται στο κέντρο της Εύβοιας, περίπου στα 30 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα και στο ορεινό της τοπίο θα ανακαλύψετε τη μυρωδιά του δάσους της Δίρφυς, τη θέα των αμφιθεατρικά χτισμένων σπιτιών, την πλακόστρωτη πλατεία με τις νεανικές καφετέριες και τα παραδοσιακά καφενεία και μια ορεινή, χαλαρή και όμορφη ατμόσφαιρα που θα σας βοηθήσει να «ξεφύγετε». Εκεί, σας περιμένει το Hotel Steni με τον κήπο του, τη θέα στο βουνό, τις ηλιόλουστες βεράντες του, το ευρωπαϊκό πρωινό του και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κοντά στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, για τους πιο δραστήριους.

Ξενώνας Αναράδα, Καρυά Τρικάλων Κορινθίας, από 112 ευρώ
Στα Μεσαία Τρίκαλα, σε υψόμετρο 1280 μέτρα, το Anarada Guesthouse σας υπόσχεται ευρύχωρα δωμάτια με τζάκι και μεγάλα παράθυρα και σουίτες σε χωριστά επίπεδα, θερμαινόμενα και διακοσμημένα με μικρά χαλιά περσικού στιλ, με θέα στο βουνό. Το ξενοδοχείο διαθέτει και εστιατόριο/καφέ-μπαρ, όπου καθημερινά προσφέρεται μπουφές πρωινού που αποτελείται από σπιτικά και ντόπια προϊόντα και σερβίρει παραδοσιακές συνταγές στην τραπεζαρία με την απεριόριστη θέα στο φυσικό τοπίο, ενώ παρέχει επίσης ποικιλία από καφέδες και ποτά όλη την ημέρα. Το Anarada Guesthouse απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από την πόλη των Τρικάλων, ενώ αν αναζητάτε παιχνίδι με το χιόνι, το χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας απέχει 10 χιλιόμετρα.