Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ταξιδιωτική τάση τη νέα χρονιά

taksidi-dentrospito-eco-travel
ΤΡΙΤΗ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι τάσεις για την επόμενη χρονιά φανερώνονται η μία μετά την άλλη. Τι θα συμβεί, όμως, στο κομμάτι του ταξιδιού;

Όταν οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από έμπνευση, ένα κοινωνικό δίκτυο που την προσφέρει απλόχερα είναι το Pinterest. Με περισσότερους από 320 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, το site ανακοίνωσε πρόσφατα την ετήσια αναφορά του Pinterest 100, με τις κορυφαίες τάσεις για να δοκιμάσουμε το 2020. Κι όσον αφορά το ταξίδι και την περιπέτεια, η μεγαλύτερη τάση για τη νέα χρονιά είναι το οικολογικό και βιώσιμο ταξίδι.

Στο πλαίσιο της έρευνάς του, το Pinterest συνέκρινε τον παγκόσμιο όγκο αναζητήσεων από τον Αύγουστο του 2017 μέχρι τον Ιούλιο του 2018 και δεδομένα από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι τον Ιούλιο του 2019 κι έπειτα ξεχώρισε τα 100 θέματα αναζήτηση με τον μεγαλύτερο και αυξανόμενο όγκο, που παρουσίαζαν μια συνέπεια. Στη συνέχεια, τα θέματα αυτά χωρίστηκαν σε 10 πολιτισμικές ομάδες, μια εκ των οποίων ήταν και το υπεύθυνο ταξίδι.

Οι αναζητήσεις για eco-friendly ταξίδι φαίνεται πως παρουσίασαν αύξηση 73%, για eco-friendly πόλεις αυξήθηκαν κατά 47%, για οικολογική διαμονή (με επίκεντρο τα σπιτόδεντρα, τα οικολογικά δωμάτια κ.ο.κ.) κατά 31% ενώ η αναζήτηση για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος αυξήθηκε κατά 86%.

Όπως στις περισσότερες βιομηχανίες, ο τουρισμός φτάνει σε πιο οικολογικά σταυροδρόμια, με τους ανθρώπους και τους ταξιδιώτες συγκεκριμένα να προσέχουν το αποτύπωμά τους, όταν εξερευνούν νέα μέρη. Κάτι που σίγουρα ακούγεται ελπιδοφόρο για τη νέα χρονιά.