Γυρνάμε τον κόσμο μέσα από δέκα πανέμορφες ταξιδιωτικές φωτογραφίες

ntenali-alaska
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις. Γι’ αυτό και σήμερα θα γυρίσουμε τον κόσμο μέσα από εικόνες, πανέμορφες φωτογραφίες που θα μας φέρουν όσο το δυνατόν πιο κοντά γίνεται στους προορισμούς που ονειρευόμαστε να γνωρίσουμε μια μέρα από κοντά.

Ταξιδιώτης στο Σινικό Τείχος, κοντά στο Πεκίνο, το μεγαλύτερο σε έκταση ανθρώπινο οικοδόμημα και ένα από τα σύγχρονα επτά θαύματα του κόσμου.

Ο ήλιος δύει σε μογγολική κοιλάδα και αυτό το παραδοσιακό yurt μάλλον έχει την καλύτερη θέα.

Τουρίστας κάνει παρέα με λάμα, με φόντο το Μάτσου Πίτσου στο Περού. Το λάμα στα ελληνικά λέγεται… προβατοκάμηλος και ζει στα ψηλά οροπέδια του Περού και της Βολιβίας.

Μια οικογένεια κάνει snorkeling στη Χαβάη. Ανάμεσα στα καλύτερα μέρη για snorkeling στη Χαβάη είναι το Kealakekua Bay State Historical Park, το Night Manta Snorkel, το Poipu Beach Park, το North Shore και πολλά άλλα.

Απολαμβάνοντας τις βόλτες με αερόστατο στην Καππαδοκία, τις οποίες θα δείτε ή θα κάνετε κυρίως στο Γκιόρεμε, αλλά και στο Προκόπι και το Μόρφου.

Πεζοπορία στα Ιμαλάια, την ψηλότερη οροσειρά της Γης, με υψηλότερη κορυφή το Έβερεστ στα 8.848 μέτρα. Βρίσκονται στην Ασία, όπου χωρίζουν την Ινδική υποήπειρο από το οροπέδιο του Θιβέτ.

Διασχίζοντας την έρημο Σαχάρα στο Μαρόκο με καμήλα. Η έρημος αυτή καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Αφρικής και εκτός από άμμο διαθέτει και πετρώδεις εκτάσεις όπως και αρκετά βραχώδη όρη.

Τουρίστρια φωτογραφίζει το ψηλότερο βουνό της βόρειας Αμερικής, το Ντενάλι, όπως αντικατοπτρίζεται στη λίμνη. Το υψόμετρο φτάνει τα 6.194 μέτρα από τη θάλασσα.

Η μεγαλύτερη φαβέλα της Βραζιλίας, Rocinha, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Οι κάτοικοι εκεί υπολογίζονται στους 100 χιλιάδες.

Στο Εθνικό Πάρκο των φιόρδ στη Νέα Ζηλανδία, στο μονοπάτι Κέπλερ, που περνάει μέσα από τα βουνά με το ίδιο όνομα.
 

Επιμέλεια: ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ