Αποστολή στην Ανταρκτική: ποιος θα τολμήσει;

antarktiki
ΤΡΙΤΗ, 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Μπορεί να κάνει λίγο κρύο παραπάνω, αλλά σίγουρα η δουλειά στην Ανταρκτική θα αποτελέσει εμπειρία ζωής για 150 ανθρώπους.

Η Αυστραλία, που δυστυχώς πλήττεται από πυρκαγιές αυτό το διάστημα, ετοιμάζει εδώ και καιρό μια αποστολή που μοιάζει για κάποιους πολύ δελεαστική και ιδιαίτερη. Πρόκειται να στείλει 150 άτομα να εργαστούν στην Ανταρκτική μέσα στο 2020 και συγκεκριμένα στους ερευνητικούς σταθμούς Casey, Davis και Mawson, τους οποίους και διαχειρίζεται η χώρα στο νησί Macquarie.

Οι άνθρωποι που θα επιλεγούν, θα καλύψουν θέσεις στους ερευνητικούς σταθμούς από 4 μήνες το καλοκαίρι μέχρι και 15 μήνες και μαζί με την εργασία αυτή, θα αναλάβουν και έξτρα ρόλους, όπως αναζήτηση και διάσωση, πυρόσβεση και χειρουργική βοήθεια. 

Μπορεί να υπάρξουν, επίσης, και ευκαιρίες συμβολής στην επιστήμη, ενώ όσοι τα καταφέρουν και ταξιδέψουν ως εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά πιγκουίνους και άλλα ζώα της περιοχής στο φυσικό τους περιβάλλον.

Παρ’ όλο που κάθε καλοκαίρι οι εργαζόμενοι στον σταθμό φτάνουν μέχρι και τα 100 άτομα, η πληθυσμός τον χειμώνα πέφτει στους 20 και οι μικρές κοινότητες βασίζονται ο ένας στον άλλο για την ασφάλεια και τη διατήρηση των σταθμών.

Όπως καταλαβαίνετε, η επιλογή θα γίνει με αυστηρά κριτήρια στα τεχνικά προσόντα και την εμπειρία, έτσι ώστε να γίνει η καλύτερη επιλογή για τη μικρή αυτή κοινότητα στην Ανταρκτική. Όσοι επιλεχθούν, πέραν του μισθού και των έξτρα χρημάτων που θα λάβουν (από 46.000 μέχρι και139.000 δολάρια), θα έχουν πληρωμένη διαμονή, φαγητό και ρούχα.