Οι Γάλλοι τουρίστες ψηφίζουν Ελλάδα

ellada-nisi-paros-nisiotiko
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Αυτό τουλάχιστον δείχνει ο αριθμός επισκεπτών από τη Γαλλία για το 2019.

Πέρα από το ενδιαφέρον των γάλλων επενδυτών στην Ελλάδα, υπάρχει και εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον γάλλων τουριστών, όπως δείχνουν τα στοιχεία του 2019. Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, υπάρχει άνθηση του γαλλικού τουρισμού, με τους επισκέπτες από Γαλλία για το 2019 να έχουν φτάσει τα 1,8 εκατομμύρια. Σε έσοδα για τη χώρα αυτό μεταφράζεται σε 1 δις ευρώ, που σημαίνει ότι η συνεισφορά αυτής της αγοράς είναι σημαντική. Συν τοις άλλοις, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό, αυτή η αγορά χαρακτηρίζεται «ποιοτική», με αγάπη για τον πολιτισμό και τον τόπο, με επισκέψεις σε μουσεία και ενασχόληση με τις τοπικές συνήθειες και παραδόσεις.

Στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε, μάλιστα, πρόσφατα το Forum του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο φανέρωσε ιδιαιτέρως μεγάλο ενδιαφέρον από τις γαλλικές εταιρίες, αποδεικνύοντας την αλλαγή κλίματος στη χώρα μας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, υπάρχουν ώριμα σχέδια στον τομέα του τουρισμού, με αγορές ακινήτων τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες περιοχές και προτάσεις για χιονοδρομικά και resort.