Academias Hotel: επισκεφτήκαμε το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο του κέντρου

academia-of-athens Christos Drazos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ομήρου, ζωντανεύουν τα αποφθέγματα και η φιλοσοφία του Σωκράτη και του Πλάτωνα, μέσα από ένα πεντάστερο ξενοδοχείο που εμπνέεται από την αθηναϊκή σοφία. Ένα ξενοδοχείο που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το σύγχρονο με το κλασικό, σε κάθε του χώρο, από το εστιατόριο μέχρι το σπα.

Μετρά μερικούς μήνες ζωής και λειτουργίας από τα τέλη Μαΐου και φαίνεται να έχει κάνει πλέον δική του τη γωνιά Ακαδημίας και Ομήρου στο κέντρο της Αθήνας, ζωντανεύοντας την Τέχνη και τη Φιλοσοφία των αρχαίων και δίνοντας τη δική του πινελιά στην αθηναϊκή ξενοδοχειακή σκηνή.

Το Academias Hotel αποτελεί ένα πολυτελές πέντε αστέρων ξενοδοχείο, μέλος του διεθνούς δικτύου ξενοδοχείων Autograph Collection Hotels του ομίλου Marriott, ιδιοκτησίας της YHE Ηotel Establishment, και είναι μια πολύ ιδιαίτερη επιλογή για τους ταξιδιώτες της Αθήνας, καθώς συνδυάζει το παλιό και το νέο, δίνοντας μία σύγχρονη ερμηνεία της Ακαδημίας του Πλάτωνα. Πρόκειται για ένα εκλεπτυσμένο κοσμοπολίτικο ξενοδοχείο, εμπνευσμένο από την αρχαία αθηναϊκή σοφία και διάνοια, που σίγουρα θα προσθέσει κάτι στην εμπειρία τουριστών και ταξιδιωτών που επισκέπτονται και θα επισκεπτούν την πόλη και θέλουν να έρθουν σε επαφή με έναν τρόπο με τα θεμέλιά της, την ιστορία της. Οι αρχές του Πλάτωνα, άλλωστε αποτέλεσαν έμπνευσή του και η εικαστική ταυτότητα των χώρων του θα διαπιστώσετε εύκολα ότι αντικατοπτρίζει τις Επιστήμες, τις Τέχνες και τη Φιλοσοφία δείχνοντας τον δρόμο προς ένα δημιουργικό ταξίδι αναζήτησης, σε ένα πρότυπο σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

Οι πολυτελείς εγκαταστάσεις του, το interior design, το οποίο σχεδίασε η διεθνώς αναγνωρισμένη αμερικανική εταιρία HOΚ, που βρίσκεται στο top 5 των διεθνών εταιριών interior design, και η ατμόσφαιρά του προϊδεάζουν αμέσως, με την είσοδο κιόλας στο lounge ότι το Academias Hotel σκοπό έχει να αποτελέσει μία μοναδική εμπειρία φιλοξενίας.

Με την είσοδό σας στην υποδοχή, θα διαπιστώσετε ότι το βαθύ πράσινο χρώμα, το ζεστό γκρι σε συνδυασμό με χρυσούς και μαύρους τόνους, συνθέτουν την παλέτα χρωμάτων του ξενοδοχείου, η οποία αναδεικνύεται με αντικείμενα design γνωστών σχεδιαστικών οίκων όπως η Maxalto - B&B Italia και με ελληνικές εκδόσεις βιβλίων που δεσπόζουν σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου. Το πιο ιδιαίτερο στοιχείο του, όμως, είναι ότι σε διάφορα σημεία υπάρχουν επιβλητικές μαρμάρινες επιφάνειες με μπρούτζινα στοιχεία που απεικονίζουν γνωστά αποφθέγματα αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων όπως του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Σωκράτη, που σε βάζουν σε ένα ανοιχτό παιχνίδι εσωτερικής αναζήτησης και σκέψης.

Εντυπωσιακό είναι το μπαρ που συναντά κανείς κατά την είσοδό του στο χώρο, το οποίο ονομάζεται Plato Bar, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του ξενοδοχείου όπου κάθε χώρος του έχει και την ανάλογη ονομασία που παραπέμπει στην αρχαία Αθήνα. Στο Plato bar μπορείτε να ξαποστάσετε διαλέγοντας το ποτό σας από μία λίστα με περίτεχνα κοκτέιλ, πολλά από τα οποία είναι εμπνευσμένα από την αρχαιοελληνική ιστορία και περιλαμβάνουν ελληνικά βότανα και μυρωδικά. Οι λάτρεις του gin, θα διαπιστώσουν γρήγορα ότι διαθέτει πλούσιο κατάλογο με δεκάδες επιλογές και ετικέτες από όλο τον κόσμο.

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου δεν θα μπορούσε να μην ονομάζεται Symposium, χτίζοντας τη φήμη του ως γαστρονομικός προορισμός τόσο για του ενοίκους του ξενοδοχείου, όσο και για το αθηναϊκό κοινό. Στο πλαίσιο της τάσης των “bistronomique” εστιατορίων, συνδυάζει υψηλή κουζίνα μεσογειακώνκαι ελληνικών γεύσεων, με τη χαλαρή, bistrot ατμόσφαιρα. To πλούσιο μενού του, μάλιστα, έχει επιμεληθεί βραβευμένη με Michelin ομάδα και εκεί θα μπορέσετε να δοκιμάσετε ευφάνταστα πιάτα ελληνικής κουζίνας με δημιουργικές πινελιές, μοντέρνες τεχνικές παρασκευής, υψηλή αισθητική και elegant ατμόσφαιρα.

Και για του λόγου το αληθές, να σας πούμε ότι ανάμεσα στις επιλογές του, θα βρείτε φάβα με κόκκινες φακές, φιλέτο μπακαλιάρου με φασόλια και τσορίθο, χειροποίητα νιόκι καρμπονάρα, παγωτό… φέτα να συνοδεύει την ελληνική σαλάτα Symporisum, μεγάλη ποικιλία χειροποίητων άρτων, αλλά και την πρωτότυπη εκδοχή της σαλάτας Caesar’s, «Ο Καίσαρας συναντά τον Πλάτωνα». Κι αν σας βγάλει εκεί ο δρόμος για πρωινό, οι επιλογές είναι πολλές και λαχταριστές, με αυγά φούρνου, υπέροχα αυγά benedict, αφράτα pancakes, ολόφρεσκα κρουασάν, μεγάλη ποικιλία aπό λαχταριστές ομελέτες αλλά και υγιεινά smoothies.

Στο κομμάτι της χαλάρωσης, να σας πούμε ότι στο Pnoe Wellness Center που είναι το κέντρο ευεξίας του ξενοδοχείου, θα βρείτε όλες αυτές τις υπηρεσίες περιποίησης σπα που εγγυώνται τη χαλάρωσή σας καθώς και αίθουσα γυμναστικής με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Αυτό, όμως, που μας τράβηξε την προσοχή ήταν η πισίνα του, όπου η χαλάρωση ενισχύεται και με την προβολή κλασικών ταινιών, που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει καθώς κολυμπά στη θερμαινόμενη ή χαλαρώνει στις ξαπλώστρες. Εμείς, μάλιστα, πετύχαμε τις περιπέτειες του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και της Ίνγκριντ Μπέργκμαν στην Casablanca.

Συνεχίζοντας στο κομμάτι της χαλάρωσης και στα δωμάτια του ξενοδοχείου, να σας πούμε ότι στο σύνολό τους είναι 60, εκ των οποίων τα τρία είναι πολυτελείς ευρύχωρες σουίτες στις οποίες πραγματοποιούνται και meeting. Σύγχρονες τεχνολογικές ανέσεις, μαρμάρινα πολυτελή μπάνια, προηγμένα, άνετα στρώματα, λιτή διακόσμηση, θέα στην Αθήνα  και πολυδιάστατες in-room παροχές είναι σίγουρα κομμάτια της εμπειρίας που μέχρι στιγμής εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες.

Το καλύτερο, όμως, σας το αφήσαμε για το τέλος. Πρόκειται για το δεύτερο εστιατόριο-μπαρ του ξενοδοχείου, το Aether Restaurant Bar στο rooftop, που από τη στιγμή που θα περάσετε το κατώφλι του, ο χώρος αρχίζει να λάμπει και μια υπέροχη θέα ξετυλίγεται πίσω από τις τζαμαρίες του περιμετρικά, με τον Λυκαβηττό από τη μία, την Ακρόπολη από την άλλη και τη θάλασσα στο βάθος. Το Aether δεν λειτουργεί ακόμη, αλλά θα ανοίξει σύντομα τις πόρτες του για το αθηναϊκό κοινό και κάτι μας λέει ότι θα συγκεντρώσει εύκολα τους ρομαντικούς εκεί έξω.

Κι επειδή η φιλοσοφία του ξενοδοχείου είναι εκτός του να συνδέει το παρελθόν με το παρόν, να δημιουργεί και εμπειρίες, λάτρεις της φιλοσοφίας και του διαλόγου, σημειώστε στην ατζέντα σας ότι κάθε Πέμπτη διεξάγονται τα Dialogue Soirees. Πρόκειται για μια σειρά από δημιουργικές συζητήσεις, υπό την καθοδήγηση ενός ακαδημαϊκού επιμελητή, με θεματολογία που αγγίζει πρωτογενείς έννοιες, οι οποίες πηγάζουν από την αρχαιοελληνική φιλοσοφία, όπως ευτυχία, αγάπη, δημοκρατία, διάλογος.

Η ατμόσφαιρα του Academias, το ευγενικό και καταρτισμένο προσωπικό του, η προσοχή στη λεπτομέρεια και ο τρόπος με τον οποίο «αγκαλιάζει» την Αθήνα από τις ρίζες της, μας κάνει να πιστεύουμε πως η 90% πληρότητα που ήρθε μέσα στο φθινόπωρο, δείχνει να θέτει τα θεμέλια για την επιτυχημένη πορεία του στον ξενοδοχειακό χάρτη της Αθήνας.

Info
Academias Hotel, Autograph Collection Hotels
Ακαδημίας 38 & Ομήρου
210 3670000