Μασκαρευόμαστε για τα πιο εντυπωσιακά καρναβάλια του κόσμου

rio-karnabali
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Πάρτι, κοστούμια, εύθυμη διάθεση και χορός. Τι θα λέγατε αν τα συνδυάζαμε όλα αυτά με ταξίδι σε όμορφες πόλεις που γιορτάζουν το καρναβάλι με τον δικό τους τρόπο;

Καρναβάλι Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία 21/2 με 26/2
Η μητέρα όλων των καρναβαλιών του κόσμου, το καρναβάλι του Ρίο είναι το απόλυτο must ταξίδι για όσους θέλουν να ζήσουν από κοντά όλη αυτή την extravaganza που βλέπουν στην τηλεόραση. Η πόλη μετατρέπεται σε ένα τεράστιο σάμπα πάρτι, με πολλά χρώματα, ζέστη και πολλή διασκέδαση. Τα πιο πολύχρωμα και φανταχτερά κοστούμια, οι καλύτερες χορευτικές φιγούρες, τα πιο καλλίγραμμα σώματα, όλα βρίσκονται στην παρέλαση του Sambodromo, όπου οι σχολές σάμπα της πόλης διαγωνίζονται για την ανάδειξη της καλύτερης.

Καρναβάλι Τενερίφης, Ισπανία 28/1 με 9/3
Στην Τενερίφη, οι ντόπιοι παίρνουν την περίοδο του καρναβαλιού πολύ σοβαρά και δείχνουν να ξέρουν πώς να διασκεδάζουν, αφού διαρκεί πάνω από ένα μήνα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως είναι και ένα από τα πιο ξακουστά της Ευρώπης, με πολλούς να το συγκρίνουν ακόμη και με αυτό του Ρίο. Κορυφαία εκδήλωση είναι σίγουρα η ανάδειξη της «βασίλισσας» που σηματοδοτεί και την έναρξη της καρναβαλικής περιόδου, ενώ κατά τη διάρκεια πραγματοποιούνται παρελάσεις, χοροί, συναυλίες, πυροτεχνήματα και φυσικά μασκαρέματα. Κάθε χρόνο περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι το επισκέπτονται και φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Καρναβάλι Βενετίας, Ιταλία 8/2 με 25/2
Το καρναβάλι της Βενετίας, μπορεί φέτος να ακυρώθηκε λόγω του κοροναϊού, αλλά παραμένει ένα από τα πιο κομψά και προσεγμένα της Ευρώπης και του κόσμου, με κοστούμια και μάσκες που πραγματικά κλέβουν τις εντυπώσεις και αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις έργα τέχνης. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ξέφρενη διάθεση και άπειρα πάρτι μασκέ, αλλά όλα γίνονται σε ένα διαφορετικό επίπεδο από το συνηθισμένο. Το μεγαλύτερο πάρτι, μάλιστα, το οποίο κοστίζει και ακριβά, είναι το Gran Ballo delle Maschere, ενώ στα περισσότερα πάρτι η είσοδος μπορεί να είναι από 100 έως και 700 ευρώ.

Καρναβάλι Binche, Βέλγιο 23/2 με 25/2
Επιστροφή στην Ευρώπη για ένα καρναβάλι που διαρκεί μόλις 3 ημέρες, το οποίο όμως, η UNESCO αποκαλεί ως κληρονομιά της ανθρωπότητας και μάλλον κάτι θα ξέρει. Κάθε χρόνο, ντόπιοι μασκαρεμένοι άντρες, οι Gilles, βγαίνουν στους δρόμους και δημιουργούν χάος, προσπαθώντας να διώξουν τα κακά πνεύματα. Αν βρεθείτε ποτέ εκεί κατά τη διάρκεια καρναβαλιού, προσέξτε καθώς τους αρέσει να πετούν… μήλα στον κόσμο.

Καρναβάλι Τρινιντάντ και Τομπάγκο, 24- 25/2
Μπάντες, μουσική soca και calypso, limbo και φυσικά ατελείωτο ρούμι είναι τα απαραίτητα συστατικά του καρναβαλιού της Καραϊβικής, το οποίο γιορτάζεται με γούστο στο τροπικό νησάκι του Τρινιντάντ, στα ανοιχτά της Βενεζουέλας. Μέρος της διασκέδασης στο εν λόγω καρναβάλι είναι και οι μάχες με ρόπαλα, αν και οι επισκέπτες απολαμβάνουν περισσότερο τις παρελάσεις με τα πολύχρωμα κοστούμια, στην πρωτεύουσα.

Mardi Gras, Νέα Ορλεάνη 25/2
Στη μακρινή Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ, την ημέρα αυτή ο κόσμος «ξεχύνεται» στους δρόμους, όπου εγχώριες μπάντες και «επιβλητικά» άρματα δίνουν το ρυθμό του καρναβαλιού που έχει τις ρίζες του σε μία γαλλική τελετή που υμνεί τη γονιμότητα. Οι εορτασμοί κορυφώνονται την Αμαρτωλή Τρίτη (Mardi Gras), που είναι ουσιαστικά και η τελευταία Τρίτη πριν από τη νηστεία της Σαρακοστής, όπου όλοι τρώνε κρέας. Οι μεγάλες παρελάσεις λαμβάνουν χώρα στη λεωφόρο St. Charles ενώ συμμετέχουν  πληρώματα που αριθμούν χιλιάδες μέλη, ενώ πλήθος κόσμου συρρέει από διάφορα μέρη για να ζήσει τη μαγεία της διασκέδασης.

Καρναβάλι Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια 7/2 με 1/3
Το εν λόγω καρναβάλι, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και highlights όπως την εκλογής της βασίλισσας και της… Drag Queen του φεστιβάλ. Street μουσικοί και μπάντες, όπως και ντόπιοι με κοστούμια αποκριάτικα γεμίζουν τους δρόμους χορεύοντας στο ρυθμό της Batudaca.