Σε αυτά τα ξενοδοχεία θα βρείτε την ησυχία σας

sossusvlei
ΤΡΙΤΗ, 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Δεν νιώθετε μερικές φορές ότι χρειάζεστε ένα μέρος να ξεφύγετε μακριά από τα πλήθη, στην απομόνωση; Ευτυχώς υπάρχουν ξενοδοχεία σε όλο τον πλανήτη που μπορούν να εξυπηρετήσουν ακριβώς αυτή την επιθυμία ενός ταξιδιώτη: να βρει την ησυχία του, στα πιο απίθανα απομονωμένα μέρη.

Sossusvlei Lodge, Ναμίμπια
Κατευθυνόμαστε προς τη Ναμίμπια της Νότιας Αφρικής, στην ακτή του Ατλαντικού, τέσσερις ώρες οδικώς μακριά από την πρωτεύουσα Windhoek. Παρ’ όλο που ο δρόμος είναι δύσκολος μέχρι εκεί, η ανταμοιβή είναι μεγάλη, σε ένα από τα πιο απομονωμένα και απόκοσμα τοπία του κόσμου: στην έρημο Ναμίμπ. Σε πολλά από τα δωμάτια του Sossusvlei Lodge η θέα στην έρημο με τους περίφημους αμμόλοφους είναι απίστευτη, ενώ μπορεί κάποιος να δει το ηλιοβασίλεμα διασχίζοντας την περιοχή με αυτοκίνητο ή με ελικόπτερο για ακόμη πιο έντονη εμπειρία.

Three Camel Lodge, Μογγολία
Φανταστείτε διαμονή σε έρημο, σε ένα απέραντο αμμώδες σκηνικό μέσα στην ηρεμία, όπου τίποτα δεν θα μπορεί να σας ταράξει. Σε αυτή τη λογική είναι διαμορφωμένο το Three Camel Lodge στην έρημο, όπου μπορεί κάποιος να ζήσει την πολυτελή πλευρά της παραδοσιακής νομαδικής ζωής στη Μογγολία. Εκεί μπορεί να μείνει κάποιος σε παραδοσιακό yurt, με ιδιωτικό μπάνιο και ξύλινες σόμπες για θερμότητα και να πάρει μια γεύση από την παράδοση, με λίγη πολυτέλεια και ευκολία. Το Three Camel Lodge απέχει 90 λεπτά με το αεροπλάνο από το Ulaanbaatar, την πρωτεύουσα της Μογγολίας κι έπειτα το ταξίδι συνεχίζεται με άλλα 90 λεπτά off-road διαδρομής.

Hotel Arctic, Γροιλανδία
Πώς θα σας φαινόταν η διαμονή στο πιο βόρειο τετράστερο ξενοδοχείο του κόσμου; Μιλάμε για το Hotel Arctic στο Ilulissat της Γροιλανδίας, όπου μπορείτε να νιώσετε ζεστά και οικεία στο ολόδικό σας ιγκλού και να βλέπετε από ψηλά παγόβουνα να επιπλέουν στον κόλπο Disko. Να σημειώσουμε ότι το Ilulissat είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γροιλανδίας, με περίπου 4.500 πληθυσμό που στο εν λόγω ξενοδοχείο δεν θα σας ενοχλήσουν καθόλου.

Winterlake Lodge, Αλάσκα
Για τους περισσότερους, η Αλάσκα είναι συνώνυμη με το απομακρυσμένο, αλλά το Winterlake Lodge πάει την απομόνωση σε άλλο επίπεδο. Βρίσκεται κατά μήκος του ξακουστού μονοπατιού Iditarod, το οποίο βρίσκεται περίπου 320 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Anchorage και μπορεί να φτάσει κάποιος εκεί μόνο με υδροπλάνο ή με ski-plane που προσγειώνεται στο χιόνι, τον χειμώνα. Παρ’ όλ ‘αυτά, μην νομίζετε ότι θα βαρεθείτε. Μπορείτε να πάτε για παρακολούθηση αρκούδας, ψάρεμα, πεζοπορία σε παγετώνα ή να «ζεσταθείτε» με λίγη γιόγκα, μασάζ και μαθήματα μαγειρικής.

Travaasa Hana, Χαβάη
Η Hana στο Μάουι της Χαβάης είναι ένας από τους προορισμούς που βρίσκονται στη λίστα πολλών ταξιδιωτών. Λίγοι, όμως, επιλέγουν να μείνουν στην απομονωμένη ανατολική πλευρά της περιοχής. Το Travaasa Hana, ωστόσο, δίνει έξτρα κίνητρο, αφού οι επισκέπτες του ζουν στην απόλυτη ηρεμία, ξυπνούν σε μπάνγκαλοου με θέα τον Ειρηνικό και βλέπουν τους φοίνικες να κινούνται νανουριστικά με το αεράκι σε ένα απόλυτα χαλαρωτικό σκηνικό. Εκτός από ξεκούραση, το μέρος προσφέρεται και για ψάρεμα, περιπάτους στην ακτή, υγιεινά smoothies και διατροφή και αποχή από κάθε διατάραξη της ησυχίας.

Eremito, Ιταλία
Στο πολυτελές και οικολογικό ερημητήριο στην εξοχή της Ούμπρια, μπορεί να φτάσει κάποιος μόνο με τζιπ, για να διαπιστώσει ότι τον περιμένει η απόλυτη «κρυψώνα» από τα πάντα. Σε ένα αναπαλαιωμένο κτίσμα του 14ου αιώνα, οι επισκέπτες χαλαρώνουν χωρίς τηλέφωνα, τηλεόραση και Wi-Fi και γενικά χωρίς περισπασμούς από το υπέροχο τοπίο και το πεντανόστιμο τοπικό φαγητό. Η ζωγραφική, η γιόγκα, η Γρηγοριανή ψαλμωδία, η νηστεία και οι χαλαροί περίπατοι στο δάσος είναι επίσης μερικές από τις δραστηριότητες που επιδίδονται οι ταξιδιώτες στο Eremito.