Πέντε ταξίδια γένους θηλυκού

amsterntam-gunaika
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας που πλησιάζει, βάζουμε μπρος για προορισμούς που αποτελούν γυναικεία υπόθεση και είναι ασφαλείς αν θελήσετε να πάτε ακόμη και μόνες.

Στο Άμστερνταμ για βόλτες στα κανάλια
Η ολλανδική πρωτεύουσα είναι γνωστή ως ένα από τα μέρη που ενδείκνυνται για να ταξιδέψει κάποιος μόνος στην Ευρώπη, ενώ σίγουρα μια γυναικοπαρέα θα περάσει εξίσου καλά, καθώς πρόκειται για μια πολύ ζωντανή ευρωπαϊκή πόλη. Είναι φιλική προς τους τουρίστες, έχει όμορφη αρχιτεκτονική και οι υπέροχες γέφυρες με τα κανάλια της χαρίζουν την αίσθηση της «Βενετίας του Βορρά». Το Άμστερνταμ είναι επίσης η πόλη με τα περισσότερα μουσεία του κόσμου, αφού αριθμεί περισσότερα από 60. Περάστε οπωσδήποτε από το Museumplein, όπου θα βρείτε 3 μουσεία, το Rijksmuseum (Εθνικό Μουσείο για τις Τέχνες και την Ιστορία της πόλης), το Μουσείο Βαν Γκογκ αφιερωμένο στο έργο του διάσημου ζωγράφου και το Stedelijk Museum Μοντέρνας Τέχνης. Κι αν από την κουλτούρα και την ιστορία της πόλης θέλετε να περάσετε στη διασκέδαση, κανένα πρόβλημα. Τα πάρτι είναι αναρίθμητα και ο ρυθμός δεν λείπει από τη βραδινή της ζωή.

Στη Νέα Υόρκη με κοσμοπολίτικη διάθεση
Αν τα μακρινά ταξίδια δεν σας τρομάζουν, η Νέα Υόρκη είναι υπέροχος προορισμός, όπου θα έχετε την ευκαιρία να περιπλανηθείτε στους δρόμους του Μανχάταν και των προαστίων και να νιώσετε σαν να πρωταγωνιστείτε σε κινηματογραφική ταινία. Εκεί σας περιμένουν, ακόμη, διεθνούς φήμης μουσεία, όπως το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης MoMA με αβάντ-γκαρντ πίνακες και γλυπτά, αλλά και multi-media τέχνη, όπως και διάσημα εστιατόρια και πιτσαρίες, για γνήσια νεοϋορκέζικη πίτσα. Κι αν δεν είστε τόσο τολμηρές ώστε να καθίσετε μόνες σας για φαγητό σε κάποιο εστιατόριο, μπορείτε να επισκεφτείτε κάποια από τις πολλές γκουρμέ αγορές τροφίμων και να γευματίσετε εκεί. Οι πιο περιπετειώδεις σίγουρα θα κανονίσουν rollerblading στο Σέντραλ Παρκ, ενώ οι επιλογές μοιάζουν άπειρες, από κρουαζιέρα για αξιοθέατα στον ποταμό Hudson, μέχρι την διάσημη Times Square και το παζάρι στο Μπρούκλιν.

Στο Ρέικιαβικ για «παγωμένες» εμπειρίες
Το Ρέικιαβικ είναι ένα από τα πιο ασφαλή μέρη που μπορεί να ταξιδέψει κάποιος μόνος του στον κόσμο και άρα πολύ καλή επιλογή για όποια γυναίκα θέλει να δοκιμάσει το solo traveling ή απλώς να το γνωρίσει με την παρέα της. Για του λόγου το αληθές βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης Παγκόσμιας Ειρήνης του Ινστιτούτου Οικονομικών και Ειρήνης. Μην σας φαίνεται, όμως, βαρετό! Το Ρέικιαβικ είναι το επίκεντρο της ζωής και της κουλτούρας των Ισλανδών, ενώ είναι και ανάμεσα στα πιο τουριστικά μέρη της χώρας και αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για εκδρομές, όπως στη Γαλάζια Λίμνη -το φυσικό σπα- και σε σημεία που μπορείτε να δείτε το Βόρειο Σέλας.

Στο Chiang Mai με εξωτική διάθεση
Στην αγκαλιά των λόφων της Βόρειας Ταϊλάνδης, το Chiang Mai είναι ένα από τα κορυφαία και πιο γραφικά μέρη να ταξιδέψετε μόνες στην Ασία, σε ένα μέρος που τουλάχιστον προς το παρόν δεν έχει απαγορεύσεις για τον κοροναϊό. Σε μια τοποθεσία με πλούσια εξοχή και ορεινό τοπίο, το Chiang Mai είναι πολύ πιο ασφαλές από την πρωτεύουσα, την Μπανγκόκ, αλλά και πιο ήσυχο και πράσινο, με τη φύση να πρωταγωνιστεί, χωρίς να του λείπει ο κοσμοπολίτικος αέρας. Ο τίτλος του ως «το τριαντάφυλλο του βορρά» είναι αρκετά εύστοχος, ενώ το μέρος είναι ιστορικά και πολιτισμικά πολύ ενδιαφέρον, με πάνω από 300 βουδιστικούς ναούς, χορτοφαγική κουζίνα και διάφορα είδη γιόγκα να δοκιμάσετε.

Στην Κοπεγχάγη για ευκολία
Η πρωτεύουσα της Δανίας είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο ασφαλή και οικεία μέρη που μπορεί να ταξιδέψει κάποιος στην Ευρώπη, ειδικά αν πρόκειται να πραγματοποιήσει solo travel. Θεωρείται η πιο cool από τις σκανδιναβικές πόλεις και προσελκύει πολλές γυναίκες ταξιδιώτισσες τόσο για τη νυχτερινή της ζωή, όσο και για τον πολιτισμό, τα ψώνια και την μοναδική αρχιτεκτονική της. Κάτι που ακόμη βοηθάει είναι ότι η πόλη είναι εύκολη να την τριγυρίσει κάποιος, ακόμη και με ποδήλατο.