Αυτές είναι οι πιο φιλικές χώρες του πλανήτη

oman
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Το παγκόσμιο δίκτυο ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, InterNations, έκανε μια έρευνα στα πάνω από 20 χιλιάδες μέλη του από 187 χώρες, για να βρει ποιες είναι οι πιο φιλικές προς τους μετανάστες και τους τουρίστες. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν.

Ομάν, Αραβική Χερσόνησο
Για πολλούς αποτελεί έκπληξη, αλλά στο νούμερο ένα της λίστας βρίσκεται μια σχετικά άγνωστη για αρκετούς χώρα στην Αραβική Χερσόνησο, με αυξανόμενο τουρισμό από τη Δύση, η οποία κάνει σημαντικές προσπάθειες εκμοντερνισμού. Τα αξιοθέατα της χώρας είναι μοιρασμένα ανάμεσα σε πόλεις, όπου θα βρείτε αρχαία, αλλά και εντυπωσιακά τεμένη, μεταξύ άλλων. Η περιοχή Wahiba Sands είναι επίσης μια ιδιαίτερη περιοχή με αμμολόφους που αναφέρεται από τους επισκέπτες της χώρας, ενώ γενικότερα, το 87% των επισκεπτών περιγράφουν τους ντόπιους ως πολύ εγκάρδιους και φιλικούς.

Μεξικό, Βόρεια Αμερική
Ο γείτονας των Ηνωμένων Πολιτειών (που παρεμπιπτόντως βρίσκονται στην 33η θέση της λίστας) προς τα νότια μάλλον κάνει κάτι σωστά, αφού καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με τις πιο φιλικές χώρες. Αποτελεί και παραθαλάσσιο προορισμό και προσφέρεται για εξερεύνησεις σε αρχαία ερείπια, ενώ δεν του λείπουν οι κοσμοπολίτικες πόλεις. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τους φιλικούς του κατοίκους, το κάνουν ασυναγώνιστο προορισμό, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι δεν νιώθουν ποτέ μόνοι εκεί.

Πορτογαλία, Ευρώπη
Η Πορτογαλία αποτελεί την μόνη ευρωπαϊκή χώρα που κατάφερε να μπει στο top 10, αποδεικνύοντας ότι η Ευρώπη μάλλον δεν είναι και τόσο φιλική στο σύνολό της προς ξένους και μετανάστες. Συνορεύει με την Ισπανία, η οποία βρίσκεται στο νούμερο 11 της λίστας, και προσφέρει ιδιαίτερη κουζίνα, πολιτισμό, πανέμορφα νησιά, παράκτιους προορισμούς και υπέροχες, ζωντανές πόλεις στον επισκέπτη. Αυτό, όμως, που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η έντονη αίσθηση και παράδοση της γειτονιάς που έχει, όπου σε συνδυασμό με τον χαλαρό τρόπο ζωής μοιάζει ιδανική.

Ταϊβάν, Ανατολική Ασία
Πολλοί την έχουν ακούσει, λίγοι ξέρουν πού βρίσκεται. Η Ταϊβάν, λοιπόν, είναι ένα νησί στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Κίνας με αρκετά πολύπλοκη ιστορία: παρ’ όλο που η Κίνα διατείνεται ότι αποτελεί μέρος της, η Ταϊβάν θεωρεί τα εδάφη της ανεξάρτητα. Μια επίσκεψη εκεί σίγουρα σημαίνει πέρασμα από την πρωτεύουσα, το Ταϊπέι, αλλά όπου κι αν βρεθείτε, οι ντόπιοι είναι πολύ ανοιχτόκαρδοι και διαφοροποιούνται από την νοοτροπία της Κίνας, με κάποιους ταξιδιώτες και μετανάστες να ισχυρίζονται ότι στην Ταϊβάν βρήκαν αγάπη, γαλήνη και το σπίτι τους. Πέρα από την όμορφη και φιλική διάθεση, οι ομοιότητες με την Κίνα σε ουρανοξύστες και ναούς είναι αρκετές, αλλά σε πιο μικρό μέγεθος και πιο ανοιχτό περιβάλλον.

Βιετνάμ, Νοτιοανατολική Ασία
Ο Πόλεμος του Βιετνάμ που ξεκίνησε το 1955 και κράτησε σχεδόν 20 χρόνια είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε αυτόν τον προορισμό. Στην πραγματικότητα, όμως, η χώρα έχει αναρρώσει κι έχει επανέλθει από την περίοδο εκείνη και οι ντόπιοι είναι πλέον φιλικοί και ευγενικοί προς όλους τους επισκέπτες, από κάθε μέρος της γης. Το Ανόι και η Χο Τσι Μιν, που είναι η πρώην Σαϊγκόν και το νυν μεγαλύτερο αστικό κέντρο, αποτελούν μοντέρνους προορισμούς που παραμένουν ασφαλείς και «οικείοι», ακόμη και για μοναχικούς ταξιδιώτες.

Οι υπόλοιπες χώρες της λίστας είναι οι εξής:

6. Κολομβία

7. Φιλιππίνες

8. Ινδονησία

9. Κόστα Ρίκα

10. Μπαχρέιν

11. Ισπανία

12. Εκουαδόρ

13. Μαρόκο

14. Ιρλανδία

15. Βραζιλία

16. Καναδάς

17. Αργεντινή

18. Ισραήλ

19. Μαλαισία

20. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

21. Κένυα

22. Ταϊλάνδη

23. Αίγυπτος

24. Αυστραλία

25. Ελλάδα