Ο κορονοϊός έδωσε το τελικό χτύπημα στην low-cost Flybe

flybe
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Η βρετανική low-cost εταιρία αερομεταφορών Flybe χρεοκόπησε μετά και την πτώση της ζήτησης λόγω του ιού που έχει αναστατώσει τον πλανήτη.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Flybe οδηγήθηκε σε χρεοκοπία, καθώς μετά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, η πτώση της ζήτησης πτήσεων που ήρθε εξαιτίας του κορονοϊού του έδωσε το τελειωτικό χτύπημα.

Η εταιρία ενημέρωσε τους πελάτες της ότι προσγείωσε όλες τις πτήσεις της καθώς μπαίνει σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, προσθέτοντας ότι σταματά τις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο άμεσα. Προειδοποίησε, μάλιστα, τους πελάτες της αν πρόκειται να κατευθυνθούν προς το αεροδρόμιο έχοντας κλείσει πτήση με την Flybe να μην το κάνουν, αν δεν έχουν κανονίσει εναλλακτική πτήση με άλλη εταιρία, σημειώνοντας ότι η ίδια δεν είναι σε θέση να κανονίσει εναλλακτικές πτήσεις για τους πελάτες της.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1979 και υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες τοπικές αερογραμμές με 8 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο σε περισσότερα από 200 δρομολόγια. Εδώ και αρκετό καιρό, όμως, αντιμετώπιζε προβλήματα, με τη βρετανική κυβέρνηση να ανακοινώνει τον Ιανουάριο ότι βρισκόταν σε συσκέψεις με την εταιρία για τα οικονομικά της, διερευνώντας τρόπους για τη διάσωσή της.

Το ξέσπασμα το κορονοϊού είχε σημαντικό αντίκτυπο το τελευταίο διάστημα στην εταιρία, με αποτέλεσμα να την οδηγήσει σε κατάρρευση, θέτοντας σε κίνδυνο πάνω από 2 χιλιάδες εργαζομένους και με κόστος στους πελάτες της δεκάδες χιλιάδες λίρες.

Το ξέσπασμα του ιού στην Κίνα, που έχει πλέον εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη έχει οδηγήσει σε κρίση την παγκόσμια βιομηχανία αερομεταφορών με την κατάρευση της ταξιδιωτικής ζήτησης, με πολλές αεροπορικές να αναπροσαρμόζουν τα προγράμματα πτήσεων και να αναγκάζουν πολλούς εργαζόμενους να βγουν σε άδεια άνευ αποδοχών για να ισορροπήσουν τις απώλειες.