Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ποτέ τη θήκη του καθίσματος στο αεροπλάνο

aeroplano-thiki
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει τη θήκη που υπάρχει πάντα μπροστά σας στο αεροπλάνο, η οποία συνήθως φιλοξενεί κάποιο περιοδικό για να ξεφυλλίσετε. Από εδώ και πέρα, αγνοήστε την!

Οι πηγές μικροβίων στα αεροπλάνα είναι αρκετές, με τον δίσκο που βάζουμε το φαγητό μας να είναι από τα πιο βρόμια μέρη του. Πλέον, με την έξαρση του κορονοϊού, πολλοί προσπαθούν να απολυμάνουν διάφορα σημεία στο κάθισμά τους για να παραμείνουν ασφαλείς. Κάτι, όμως, που συχνά τους διαφεύγει, είναι αυτή η θήκη που έχει το κάθισμα του μπροστινού συνεπιβάτη μας.

Σύμφωνα με το Insider και με αεροσυνοδό μεγάλων πτήσεων, αυτή η θήκη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αν θέλετε να παραμείνετε ασφαλείς και πιο προστατευμένοι από μικρόβια. Ο λόγος είναι ότι πολλοί τοποθετούν εκεί τα σκουπίδια τους και παρ’ όλο που τα σκουπίδια απομακρύνονται, δεν καθαρίζονται ποτέ σωστά.

 Η ίδια η αεροσυνοδός αναφέρει ότι το προσωπικό καθαρισμού έχει βρει απίστευτα πράγματα σε αυτή τη θήκη, από χαρτομάντηλα χρησιμοποιημένα, μέχρι σακουλάκια εμετού, κάλτσες, τσίχλες, καραμέλες, φλούδες φρούτων κ.ο.κ.

Αποφύγετε, λοιπόν, να τοποθετήσετε τα ακουστικά σας, το τάμπλετ ή το κινητό σας εκεί, γιατί δεν ξέρετε το ίδιο σημείο τι φιλοξενούσε πριν λίγο…

Και μην ξεχνάτε, ότι δεν είναι αυτό το μοναδικό βρόμικο σημείο του αεροπλάνου. Από τα χερούλια του καθίσματος, μέχρι τον δίσκο και τα μαξιλαράκια, παντού έχουν ανιχνευτεί ιοί και βακτήρια, όπως E.coli, σταφυλόκοκκος κ.ο.κ.