Ακυρώνεται η παρέλαση του St. Patrick στην Ιρλανδία

agios-patrikios
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Ο κορονοϊός «χτυπά» και την ιρλανδική γιορτή μπίρας και χορού.

Η ημέρα του Άγιου Πατρίκιου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Μαρτίου με άφθονη Guinness και ιρλανδικούς χορούς, φαίνεται ότι φέτος δεν θα έχει την ίδια τύχη, για άλλη μια φορά λόγω του κορονοϊού που τείνει να εξαπλώνεται παγκοσμίως.

Το δημοτικό συμβούλιο του Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας ψήφισε πριν λίγες ημέρες την ακύρωση της μεγάλης παρέλασης της πόλης για λόγους προφύλαξης, ενώ νωρίτερα, ο ιρλανδός πρωθυπουργός Leo Varadkar ανακοίνωσε ότι όλες οι παρελάσεις και τα φεστιβάλ της χώρας θα ακυρωθούν. Κάποιες παρελάσεις στη Βόρεια Ιρλανδία έχουν ήδη προγραμματιστεί, αλλά είναι ακόμη υπό διερεύνηση αν θα πραγματοποιηθούν.

Για την ιστορία, να πούμε ότι ο Άγιος Πατρίκιος είναι ο προστάτης της Ιρλανδίας και κάθε χρόνο γιορτάζεται παγκοσμίως στις 17 Μαρτίου. Το Δουβλίνο, μάλιστα, πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη παρέλαση που πέρσι προσέλκυσε περίπου 500 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ οι παρελάσεις πραγματοποιούνται τόσο στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, όσο και σε πόλεις της Βόρειας Ιρλανδίας.

Πέρσι, περισσότερα από 400 αξιοθέατα σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως έγιναν πράσινα προς ένδειξη τίμησης της ημέρας.