Δείτε το πιο δυσοίωνο δάσος της Ιαπωνίας

aokigahara-dasos-iaponia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Στη βάση του όρους Φούτζι, του ψηλότερου βουνού της Ιαπωνίας, το Aokigahara είναι πιθανόν το πιο ξακουστό και... μυστηριώδες δάσος σε όλη τη χώρα.

Γνωστό και με την ονομασία «Θάλασσα από δέντρα», το Aokigahara είναι ένα δάσος πάνω σε 30 τετραγωνικά χιλιόμετρα σκληρής λάβας από την τελευταία έκρηξη του Φούτζι, το 864. Αποτελείται από πυκνά, παχιά, ροζιασμένα και στριφογυριστά δέντρα και είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός, με κάποια σημεία του να είναι πολύ πυκνά.

Φήμες λένε ότι είναι… στοιχειωμένο, φιλοξενώντας yūrei, δηλαδή φαντάσματα νεκρών της ιαπωνικής μυθολογίας. Μύθοι φαντασμάτων, δαιμόνων και πνευμάτων συνδέονται με το όνομά του, δυστυχώς, όμως, ταυτόχρονα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας με τα σημεία όπου πραγματοποιούνται οι περισσότερες αυτοκτονίες.

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει στις εκτάσεις του από τη δεκαετία του '50 μέχρι σήμερα, γι' αυτό και για πολλούς είναι το «Δάσος της αυτοκτονίας», ενώ υπάρχουν πινακίδες σε διάφορα μονοπάτια του, που παροτρύνουν τους μελλοντικούς αυτόχειρες να μιλήσουν σε κάποιον οργανισμό και να σκεφτούν τις οικογένειές τους πριν κάνουν κίνηση απελπισίας.