Πώς μπορούν να αυξηθούν οι αποστάσεις στα αεροπλάνα στην εποχή του κορωνοϊού;

aeroplano
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Ένας αναλυτής της Wall Street δίνει τη λύση.

Οι αποστάσεις στα αεροπλάνα σίγουρα δεν είναι οι επιθυμητές αυτό το διάστημα και για όσο κρατήσει η πανδημία του κορωνοϊού. Τι μπορεί, όμως, να γίνει για να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αποστάσεις στις κάποτε συνωστισμένες καμπίνες του αεροπλάνου;

Ένας αναλυτής έδωσε μια λύση που μάλλον θα έχει την πλήρη στήριξη των ταξιδιωτών: την κατάργηση των μεσαίων θέσεων. Τι σημαίνει αυτό; Σε μια σειρά έξι θέσεων στην οικονομική θέση σε ένα αεροπλάνο, οι μεσαίες θέσεις να μείνουν κενές, για να υπάρχει τουλάχιστον μια υποτυπώδης ασφάλεια μεταξύ των επιβατών και αύξηση της απόστασης μεταξύ τους. Αυτό τουλάχιστον πρότεινε ο Stephen Trent, αναλυτής στο Citigroup.

Αυτή η ιδέα, βέβαια, δεν τηρεί τα τουλάχιστον 2 μέτρα απόστασης που πρέπει να κρατάμε από τους άλλους, αλλά είναι μια αρχή και σίγουρα θα κρατήσει μια πιο ασφαλή απόσταση ανάμεσα στους επιβάτες, οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες ακουμπούν ο ένας με τον άλλον. Συν τοις άλλοις, θα βοηθήσει στην αύξηση σταδιακά των ταξιδιών, τα οποία έχουν πέσει κατακόρυφα τις τελευταίες εβδομάδες με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σίγουρα οι ειδικοί δεν περιμένουν τα νούμερα να επανέλθουν γρήγορα εκεί που βρίσκονταν τον Ιανουάριο, ούτε θα είναι διαθέσιμα τα ίδια δρομολόγια με πριν. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος να συνέλθει ο πλανήτης από όλο αυτό, πιθανόν μήνες.