Έκλεισε και το Εθνικό Πάρκο Grand Canyon λόγω κορωνοϊού

gkrant-kanuon
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Την περασμένη Τετάρτη, το διάσημο Grand Canyon ανακοίνωσε ότι κλείνει άμεσα για το κοινό.

Το Grand Canyon αποτελεί το δεύτερο πιο δημοφιλές εθνικό πάρκο των Ηνωμένων Πολιτειών με περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Μέχρι πρόσφατα βρισκόταν σε λειτουργία, αλλά την περασμένη Τετάρτη ανακοίνωσε ότι με βάση τις συστάσεις του Chief Health Officer στην Κομητεία Coconino της Αριζόνα, έκλεισε τις πόρτες του στο κοινό για λόγους ασφαλείας απέναντι στην πανδημία που πλήττει τον πλανήτη.

Τα σχέδια του πρακτορείου είναι να κινηθεί σε μια διαφορετική βάση, με ένα πάρκο τη φορά, ακολουθώντας τις κρατικές οδηγίες, τις οδηγίες των αρχών για τη δημόσια υγεία και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Πριν το κλείσιμο, το Εθνικό Πάρκο λειτουργούσε με λιγότερες υπηρεσίες, αλλά παρ’ όλ’ αυτά καθημερινά υπήρχαν επισκέπτες. Κι επειδή δεν θα μπορούσε να επιβληθεί σε κάποιον που έχει διανύσει αρκετά χιλιόμετρα για να επισκεφτεί το πάρκο, να μην παρκάρει και να μην στέκεται κοντά στην παρέα του, το κλείσιμο ήταν αναπόφευκτο.

Το εθνικό πάρκο Grand Canyon δεν είναι το μοναδικό των Ηνωμένων Πολιτειών που πλέον έχει κλείσει με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Στις 31/3 τις πόρτες του έκλεισε και το εθνικό πάρκο Joshua Tree, ενώ κλειστά για τους επισκέπτες είναι και το Yosemite στην Καλιφόρνια, το Arches and Canyonlands στη Γιούτα, το Grand Teton στο Wyoming και το Yellowstone. 

Πέραν των εθνικών πάρκων, διάφορα ιστορικά αξιοθέατα, παραλίες και κέντρα αναψυχής έχουν διακόψει τη λειτουργία τους, αλλά δεν υπάρχει lockdown στα 419 εθνικά πάρκα της χώρας.