Greece from Home: όλη η Ελλάδα σε μια πλατφόρμα

athina-ellada
ΤΡΙΤΗ, 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Τώρα που μένουμε σπίτι, είναι ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με άλλους Έλληνες, παρακολουθώντας κάθε μέρα φρέσκο περιεχόμενο στο Greek Creator YouTube κανάλι.

Το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και η Marketing Greece σε αυτή την περίοδο της πανδημίας εξέτασαν το ενδεχόμενο να προσφέρουν σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο, Έλληνες και μη, τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική κουλτούρα, να γνωρίσουν και να εξερευνήσουν τις ομορφιές της Ελλάδας και να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, πάντα από την ασφάλεια του σπιτιού μας, που για αυτή την περίοδο, δεν το αποχωριζόμαστε.

Όλα αυτά συμβαίνουν μέσω της πλατφόρμας Greece from Home, η οποία με βασικό μήνυμα «από το σπίτι» έχει στόχο να ενισχύσει την εικόνα της χώρας μας ως τουριστικό προορισμό, προωθώντας τις αξίες, τις εμπειρίες, την κουλτούρα που προσφέρει «στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας του ιού Covid-19» όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Η πλατφόρμα έχει ήδη υλοποιηθεί και λειτουργεί online, με σκοπό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Ελλάδα να παραμείνει στο μυαλό όλων για τις ομορφιές και το τουριστικό της προϊόν ως μελλοντικός προορισμός, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επόμενη ημέρα, αλλά και να μας κρατήσει παρέα το διάστημα αυτό που μένουμε στο σπίτι. Το ελληνικό καλοκαίρι μπορεί να φαίνεται ακόμη μακριά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί ο κάθε ταξιδιώτης από κάθε σημείο του πλανήτη να το ονειρευτεί και να το ζήσει πρώτα από την ασφάλεια του σπιτιού του και σε δεύτερο χρόνο στην πραγματικότητα. Στην πλατφόρμα αυτή υπάρχει μάλιστα και πρωτότυπο περιεχόμενο για την Ελλάδα μέσω του discovergreece.com, με επίκεντρο τις εμπειρίες και τις ομορφιές της χώρας, ενώ μέσα από το κανάλι στο youtube, μπορείτε να συνδεθείτε με άλλους Έλληνες που ανοίγουν το σπίτι τους και μας προσκαλούν σε ιδιαίτερες εμπειρίες.  

Το Greece From Home, όμως, πέρα από τον τουριστικό και κοινωνικό του χαρακτήρα, έχει και εκπαιδευτική χροιά, αφού όσοι εργάζονται στον τουρισμό, μπορούν να βελτιώσουν τις φηφιακές τους δεξιότητες μέσα από μια σειρά δωρεάν μαθημάτων σε συνεργασία με την Google. Η Google, στο πλαίσιο του Greece From Home διαθέτει σημαντικά ψηφιακά εργαλεία για δωρεάν διαδραστική εκπαίδευση από το σπίτι μέσω του προγράμματος Grow Greek Tourism Online, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού.

Τι μας περιμένει στην πλατφόρμα Greece From Home;
Στην ενότητα «Δείτε» στο κανάλι του EOT Visit Greece στο youtube θα βρείτε αποκλειστικό και επιλεγμένο περιεχόμενο Ελλήνων δημιουργών από διάφορες χώρες του κόσμου σχετικά με τη μουσική, τη γαστρονομία, το θέατρο, τα εικαστικά, τον κινηματογράφο, την όπερα, τον αθλητισμό, τον χορό, τη μόδα. Η ενότητα «Ταξιδέψτε» δίνει την ευκαιρία σε όλους να ταξιδέψουν διαδικτυακά στην Ελλάδα, μέσα από το περιεχόμενο και τις ψηφιακές εμπειρίες του discovergreece.com και να γνωρίσουν τα αξιοθέατα, τα μουσεία, τη φύση, τη γαστρονομία, τα χωριά σε κάθε σπιθαμή της Ελλάδας. Τέλος, το επιμορφωτικό κομμάτι της πλατφόρμας πραγματοποιείται στην ενότητα «Μάθετε» σε συνεργασία με το πρόγραμμα Grow Greek Tourism Online της Google και αφορά δωρεάν καθημερινές πρωτοβουλίες εκμάθησης από το σπίτι, μέσα από θεματικά διαδραστικά ομαδικά σεμινάρια (με πιστοποιητικό παρακολούθησης) που αφορούν την επιχειρηματικότητα, την εργασία στο τουριστικό κομμάτι, αλλά και τον τουρισμό εν γένει, αλλά και από κατ’ ιδίαν διαδικτυακές συναντήσεις.

Info
https://www.greecefromhome.com/el