Πόσο έχουν αδειάσει τα ξενοδοχεία λόγω κορωνοϊού;

ksenodoxeio-domatio
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Το πλήγμα που έχει δεχτεί ο τουρισμός από την τρέχουσα πανδημία είναι μεγάλο, με τα ξενοδοχεία να μένουν κλειστά ή άδεια στην παρούσα φάση.

Περίπου το 80% των ξενοδοχείων στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι κενά αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με νέα στοιχεία από την εταιρία αναλύσεων φιλοξενίας και τουρισμού STR, αφού μεταξύ 29/3 και 4/4 μόλις το 21,6% των δωματίων ξενοδοχείων νοικιάζονταν. Σε σύγκριση, μάλιστα, με το περασμένο έτος πρόκειται για μείωση 68% και σύμφωνα με το STR, τα νούμερα αυτά θα συνεχίσουν να πέφτουν.

Το νησί Oahu στη Χαβάη φαίνεται να έχει επηρεαστεί έντονα από την έλλειψη επισκεπτών, αφού μόλις το 7% των δωματίων ξενοδοχείων βρίσκεται υπό ενοικίαση, αποτελώντας τον χαμηλότερο δείκτη για κάθε αγορά στη χώρα. Σε σχέση, μάλιστα, με την ίδια εβδομάδα ένα χρόνο πριν, η πτώση υπολογίζεται στο 90%. Το Intercontinental Hotels Group, όμιλος στον οποίο ανήκει το Holiday Inn και το Crowne Plaza, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα νούμερα αυτά είναι τα χαμηλότερα που έχει δει ποτέ.

Δυστυχώς, τα χαμηλά ποσοστά ενοικιάσεων επηρεάζουν και τους εργαζόμενους στη βιομηχανία τουρισμού, με μια μελέτη από το Oxford Economics να αναφέρει ότι το 44% των υπαλλήλων ξενοδοχείων σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ αναμένεται να χάσει τη δουλειά του το προσεχές διάστημα.  

Εκτός κι αν η πανδημία τελειώσει γρήγορα κι ο κόσμος είναι ασφαλής να ταξιδέψει άμεσα, η τουριστική βιομηχανία φαίνεται ότι θα περάσει ένα αρκετά δύσκολο διάστημα.