Τι θα συμβεί με το τέλος του κορωνοϊού στις οικονομικές πτήσεις;

taksidi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Το τελευταίο διάστημα με την πανδημία του SARS-CoV-2 υπήρξαν κάποιες απίστευτα οικονομικές πτήσεις, τις οποίες, μάλιστα, δεν μπόρεσε και να εκμεταλλευτεί ο κόσμος λόγω καραντίνας. Τι θα συμβεί, όμως, το επόμενο διάστημα, όταν επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα;

Μια ερώτηση που απασχολεί όσους αγαπούν τα ταξίδια είναι πότε θα είναι πλέον ελεύθεροι να ξαναταξιδέψουν. Αμέσως επόμενη απορία πολλών είναι αν οι τόσο οικονομικές πτήσεις που έχουμε δει αυτό το διάστημα, θα αποτελέσουν παρελθόν όταν περάσει και ο κορωνοϊός. Η απάντηση σύμφωνα με την USA Today είναι όχι. Ή για να είμαστε ακριβείς, δεν θα αυξηθούν κατά πολύ. Ο λόγος είναι ότι μόλις έχουμε την ευκαιρία να βγούμε δειλά-δειλά από την καταντίνα, οι περισσότεροι θα είναι ακόμη φοβισμένοι να ταξιδέψουν και οι αεροπορικές θα συνεχίσουν να προσπαθούν να δελεάσουν για ένα ταξίδι στο εξωτερικό με καλές τιμές και προσφορές.

Αν είστε, λοιπόν, ανυπόμονοι για την επόμενη απόδραση, σκεφτείτε τους προορισμούς που σας ενδιαφέρουν και συμπληρώστε τους σε ταξιδιωτικά site για να δείτε το κόστος των αεροπορικών και πού σας συμφέρει να ταξιδέψετε, τόσο από άποψη προϋπολογισμού, όσο και από ασφάλειας. Ψάξτε τις προσφορές που υπάρχουν από την Αθήνα ή όποιο άλλο μέρος σας ενδιαφέρει και αρπάξτε την ευκαιρία.

Πριν αγοράσετε τα εισιτήριά σας, μην ξεχάσετε να υπολογίσετε τις χρεώσεις για ενδεχόμενες αλλαγές πτήσεων, σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη. Η κατάσταση της πανδημίας έχει ωθήσει τις αεροπορικές να αλλάζουν συνεχώς την πολιτική τους, γι’ αυτό πάντα να διαβάζετε τα ψιλά γράμματα και να ελέγχετε καλά τις επιλογές σας. 

Το πότε θα υπάρχει ασφάλεια να «ξαναπετάξουμε» δεν το γνωρίζει κανείς με σιγουριά, αλλά αν κάποια αεροπορική δεν χρεώνει τις αλλαγές στα εισιτήρια, μπορείτε να κάνετε σχέδια. Καλή εποχή είναι το τέλος του καλοκαιριού και η αρχή-μέσο του φθινοπώρου, που παραδοσιακά είναι οικονομικές περίοδοι, ενώ οι φόβοι για έξαρση του κορωνοϊού αυτή την περίοδο παραμένουν μικροί.

Τι κάνουμε στο μεταξύ; Έρευνα. Αν μη τι άλλο, τα σχέδια και τα όνειρα μας κρατούν ζωντανούς, γι’ αυτό ψάξτε τα μέρη που θέλετε να εξερευνήσετε πρώτα, διαβάστε γι’ αυτά, ενημερωθείτε για την κατάσταση εκεί και οργανώστε το επόμενο ταξίδι σας καλύτερα από ποτέ.