Accor και Bureau Veritas ενώνουν δυνάμεις για την υγεία και την ασφάλεια

ksenodoxeio-domatio
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Μια στρατηγική συνεργασία πραγματοποιείται μεταξύ της Accor με την Bureau Veritas για τη δημιουργία σήματος πιστοποίησης υγιεινής για ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Η Accor, ηγέτιδα δύναμη παγκοσμίως στον ξενοδοχειακό κλάδο της ολιστικής φιλοξενίας (augmented hospitality) και η Bureau Veritas, ένας από τους μεγαλύτερους διεθνείς οργανισμούς επιθεώρησης και πιστοποίησης, ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία σήματος που θα επικυρώνει ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας και της εστίασης έχουν ακολουθήσει τα υψηλά πρότυπα υγείας και ασφάλειας και μπορούν να λειτουργήσουν και πάλι.

Η πιστοποίηση θα αφορά τόσο τη φιλοξενία όσο και την εστίαση και θα θέσει το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύσει για όλα τα ξενοδοχεία του Ομίλου, αλλά και σε άλλες αλυσίδες και ανεξάρτητα ξενοδοχεία. Το έργο πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή γιατρών και επιδημιολόγων και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον Όμιλο Accor αλλά και φορέων, όπως οι UMIH, GNC και GNI. 

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στη γαλλική τουριστική ένωση Alliance France Tourisme, καθώς και στα γαλλικά Υπουργεία Τουρισμού, Υγείας και Εργασίας για την ενεργή συμμετοχή και πιστοποίηση των προτεινόμενων προτύπων υγιεινής. Συγκεκριμένες προτάσεις θα υποβληθούν αρχικά στη Γαλλία και στη συνέχεια στις άλλες χώρες της Ευρώπης, σε κυβερνήσεις, αρμόδια υπουργεία και τις επιτροπές για τη χαλάρωση των μέτρων απομόνωσης.

Στόχος είναι αυτή η προσπάθεια να αποτελέσει έναν επιχειρησιακό οδηγό που θα είναι διαθέσιμος σε όλους τους ενδιαφερόμενους στον κλάδο της φιλοξενίας, επιτρέποντάς τους να εφαρμόσουν τα αυστηρά πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας των αρχών (ΠΟΥ, Υπουργείο Υγείας κ.λπ.), τόσο όσον αφορά τη φιλοξενία επισκεπτών όσο και τους εργαζόμενους αλλά και τους χώρους εστίασης. Οι Ευρωπαίοι πελάτες θα μπορούν πριν από την κράτησή τους να ελέγχουν σε ειδικά διαμορφωμένο ιστότοπο της Bureau Veritas, εάν το ξενοδοχείο ή εστιατόριο που έχουν επιλέξει έχει πιστοποιηθεί ή όχι από το Bureau Veritas.