Πόσο θα μειωθούν οι διεθνείς ταξιδιώτες μέχρι τον Σεπτέμβριο;

balitses-taksidi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Μπορεί τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού σταδιακά να χαλαρώνουν, αλλά τα ταξίδια πλήττονται σημαντικά και η μείωση της κίνησης των ταξιδιωτών αναμένεται μεγάλη.

Περίπου 1,2 δισεκατομμύρια λιγότεροι διεθνείς ταξιδιώτες αναμένεται να ταξιδέψουν αεροπορικώς μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 σύμφωνα με νέα πρόβλεψη του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Προστασίας (ICAO). Οι εκτιμήσεις δείχνουν, επίσης, ότι η διεθνής χωρητικότητα μπορεί να πέσει μέχρι και στα 2/3 σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη για τα πρώτα ¾ του έτους, με τα έσοδα των κορυφαίων αεροπορικών να πέφτουν από 160 έως 253 δισεκατομμύρια δολάρια για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου. 

Η Ευρώπη και η Ασία-Ειρηνικός φαίνεται ότι θα δεχτούν το μεγαλύτερο πλήγμα, με τη Βόρεια Αμερική να ακολουθεί, ενώ συγκεκριμένα στην Ευρώπη, η μεγαλύτερη μείωση στον αριθμό των επιβατών αναμένεται στην κορύφωση της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν.

Λόγω του ότι η εναέρια διασύνδεση είναι άκρως σημαντική για την οικονομική και βιώσιμη ανάπτυξη σε κάθε περιοχή του κόσμου, οι πληροφορίας αυτές είναι εξέχουσας σημασίας για πολλές κυβερνήσεις και τοπικούς οργανισμούς που σχεδιάζουν τώρα την οικονομική τους ανάκαμψη από τον Covid-19. Γι’ αυτό και το πρακτορείο πολιτικής αεροπορίας των Ηνωμένων Εθνών δίνει τακτικά ενημερωμένες αναλύσεις του οικονομικού αντίκτυπου του Covid-19 στις εναέριες μεταφορές από τις αρχές Φεβρουαρίου 2020.

Όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας του ICAO δρ. Fang Liu, πάντως, ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Προστασίας έχει αναπτύξει έξι διαφορετικά σχέδια αποκατάστασης με δύο σενάρια, προκειμένου να ερευνηθούν οι πιθανές βραχυπρόθεσμες οικονομικές επιπλοκές της πανδημίας.