Πάμε βόλτα στον πιο διάσημο κήπο της Ολλανδίας

kipos-keukenhof-ollandia
ΤΡΙΤΗ, 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ο κήπος Keukenhof, με τις πολύχρωμες τουλίπες του στην Ολλανδία, προσφέρει διαδικτυακή ξενάγηση για το διάστημα της πανδημίας.

Όταν σκεφτούμε την Ολλανδία, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι οι τουλίπες. Και το καλύτερο μέρος για να δει κάποιος εκατομμύρια από αυτές στη χώρα είναι ο κήπος Keukenhof στη Lisse, ο οποίος πρωτοάνοιξε το 1950 και σήμερα αποτελεί μεγάλη τουριστική ατραξιόν (και hot spot για... ινσταγκραμικές φωτογραφίες). Κάθε χρόνο, το διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, ανθίζουν στον κήπο 7 εκατομμύρια τουλίπες, υάκινθοι και άλλα πολύχρωμα λουλούδια, με περίπου 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους από 100 χώρες να τον επισκέπτονται το 2019, για τη σεζόν των 8 εβδομάδων. Τις πιο «γεμάτες» ημέρες, μάλιστα, ο κήπος εξυπηρετεί 45 χιλιάδες άτομα ανά ημέρα.

Φέτος, όμως, η πανδημία του νέου κορωνοϊού, τον κράτησε κλειστό. Αναπόφευκτα, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο, ενώ η σκληρή δουλειά που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα για να χαρίσει μια υπέροχη εμπειρία στους επισκέπτες, μοιάζει να πήγε χαμένη.

Τα λουλούδια, όμως, δεν παύουν να ανθίζουν ακόμη και στην πανδημία. Γι’ αυτό και ο κήπος πραγματοποιεί vitual tour με τους εναπομείναντες υπαλλήλους του, ούτως ώστε να μπορέσουν να δουν έστω και μέσα από μια οθόνη, τα υπέροχα λουλούδια και χρώματα, άνθρωποι από όλο τον κόσμο.

Μπορεί να μην μπορείτε να τα μυρίσετε, αλλά μπορείτε να απολαύσετε τα υπέροχα χρώματά τους, με περισσότερα από 500 είδη τουλίπας. Όλα αυτά συμβαίνουν εδώ.