Πέντε πανέμορφοι προορισμοί για διαδικτυακό ταξίδι

koilada-tou-ligira
ΤΡΙΤΗ, 05 ΜΑΙΟΥ 2020

Η σταδιακή άρση των μέτρων σίγουρα θα βρει αρκετούς ανθρώπους μουδιασμένους απέναντι στη νέα πραγματικότητα και μάλλον τα ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό δεν θα αποτελέσουν πρώτη προτεραιότητα, λόγω φόβου και ανασφάλειας. Γι’ αυτό τα συνεχίζουμε διαδικτυακά.

Κοιλάδα του Λίγηρα, Γαλλία
Η κοιλάδα του Λίγηρα είναι γνωστή για τα ρομαντικά κάστρα της, τους κήπους της και για την ιστορία της που μετρά περισσότερα από 1000 χρόνια. Στο Google Arts & Culture θα βρείτε μια ειδική σελίδα που επιτρέπει στους επισκέπτες της να επισκεφτούν διαδικτυακά τους υπέροχους πύργους της περιοχής, χωρίς κόστος, βαλίτσες και ταλαιπωρίες. Στο κάστρο του Σαμπόρ, αλλά και σε δεκάδες άλλα κάστρα δεν θα χρειαστείτε εισιτήρια, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά –και χωρίς τα πλήθη τουριστών- τα πορτρέτα και με ένα κλικ να μάθετε για τους καλλιτέχνες τους. Διάφορα τεχνουργήματα σας περιμένουν κατά την ξενάγηση, γι’ αυτό αν έχετε καλλιτεχνικές ανησυχίες, βάλτε αυτό το tour στη λίστα.

Key West, Φλόριντα
Εκεί που είναι πάντα καλοκαίρι, στα νότια των Ηνωμένων Πολιτειών με τα πολύχρωμα σπίτια και τη φύση, μπορείτε να ταξιδέψετε μέσω 50 live web cameras και να νιώσετε καλοκαίρι και ελευθερία. Φτιάξτε μια παγωμένη μαργαρίτα και απολαύστε live υλικό από το σπίτι του Ernest Hemingway, την ήσυχη Duval Street, το χωριό Islamorada, το νησί Key Largo κ.ά.

Βαυαρικές Άλπεις, Γερμανία
Εδώ μπορείτε να ζήσετε τη φαντασίωσή σας από την «Μελωδία της Ευτυχίας» με την Τζούλι Άντριους, με το live πανόραμα από το Schloss Elmau, ένα βραβευμένο θέρετρο και πολιτιστικό καταφύγιο στην περιοχή. Από την webcam θα δείτε τη θέα των βουνών Wetterstein, όπως φαίνονται από τα παράθυρα των επισκεπτών, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τη λειτουργία timelapse και να δείτε τον ήλιο να ανατέλλει και να δύει πίσω από τις βουνοκορυφές. Ακόμη, το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού της Γερμανίας δημιούργησε επίσης το A Journey Through the Night, μια ματιά εικονικής πραγματικότητας μερικών από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βαυαρίας κι όχι μόνο, όπως το κάστρο Neuschwanstein, την Πύλη του Βρανδεμβούργου και το βουνό Tegelberg.

Ιαπωνία
Γιατί να μην εξερευνήσετε ό,τι έχει να προσφέρει ολόκληρη η ανατολική αυτή χώρα από το μπαλκόνι σας; Ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού έχει δημιουργήσει μια 360 μοιρών VR εμπειρία με τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε εδώ και να περιηγηθείτε μέσω web cam στη διάβαση Shibaya, πλέον χωρίς τα πλήθη του παρελθόντος, να δείτε το καφέ για… γάτες Neko Cat Café στο Κιότο και το Dogo Onsen, μια από τις παλιότερες θερμές πηγές της χώρας. Κι αν έχετε εξοπλισμό VR, στην περιοχή Setouchi σας περιμένουν υπέροχες εμπειρίες, με ξενάγηση εικονικής πραγματικότητας στη σπηλιά Makido, στον 400 ετών κήπο Shukkeien στη Χιροσίμα, μεταξύ άλλων, ενώ δεν λείπουν και τα 360 μοιρών βίντεο από τις ανθισμένες κερασιές στο πάρκο Ueno του Τόκιο, στους καταρράκτες Miharu στην Φουκουσίμα και στο Hirosaki Park.

Ζυρίχη, Ελβετία
Η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας εμπνέει ταξιδιωτική διάθεση την οποία μπορείτε προσωρινά να... καταπραΰνετε με τη θέα στην πόλη από webcams που θα βρείτε εδώ. Θαυμάστε τα ιστορικά κτίρια της Παλιάς Πόλης στον ποταμό Λίματ, δείτε τη λίμνη της Ζυρίχης και τις χιονισμένες βουνοκορυφές των Άλπεων και αν είστε πιο πολύ της Τέχνης, μπείτε στη σελίδα του facebook Kunst im Oeffentlich Raum και δείτε καθημερινά βίντεο με πάνω από 1000 έργα τέχνης.