Η κρίση στην Tripadvisor λόγω κορωνοϊού

tripadvisor
ΤΡΙΤΗ, 05 ΜΑΙΟΥ 2020

Η μεγάλη ταξιδιωτική πλατφόρμα Tripadvisor δεν έμεινε αλώβητη από το lockdown λόγω κορωνοϊού και παίρνει δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να επιβιώσει από την πανδημία.

Ο CEO της Tripadvisor, Steve Kaufer, ενημέρωσε πριν λίγες ημέρες τους υπαλλήλους ότι η εταιρία πρόκειται να μειώσει το εργατικό δυναμικό της παγκοσμίως κατά 25%, στο πλαίσιο ευρύτερων μετασχηματισμών. Ο αριθμός των απολύσεων παγκοσμίως ξεπερνά τους 900, σε σύνολο 4200 υπαλλήλων παγκοσμίως που απασχολούνταν μέχρι το τέλος του 2019 –αν και είχαν ήδη προηγηθεί 200 απολύσεις τον Ιανουάριο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Tripadvisor κλείνει τα γραφεία της στο κέντρο της Βοστόνης και του Σαν Φρανσίσκο, μαζί με –κατά πάσα πιθανότητα- άλλα γραφεία παγκοσμίως, από το σύνολο των 52 γραφείων, με την έδρα να βρίσκεται στη Μασαχουσέτη.

Οι περισσότεροι εναπομείναντες υπάλληλοι θα εργάζονται 4 ημέρες την εβδομάδα και θα υποστούν 20% μείωση στον μισθό τους, ενώ θα υπάρξουν συγχωνεύσεις και αλλαγές στη διαχείριση.

Οι ομάδες εργαζομένων σε διαφορετικά πεδία (πτήσεις, αυτοκίνητα, κρουαζιέρες) θα βρεθούν σε μια ομάδα, ενώ τα μέτρα εξοικονόμησης κόστους συνεχώς επεκτείνονται, με την διοίκηση να αναφέρει ότι πρόκειται για δύσκολες αποφάσεις που όμως είναι απαραίτητες για να έρθει η ισορροπία ανάμεσα σε βραχυπρόθεσμες ανάγκες και μακροπρόθεσμους στόχους.