Ποιοι προορισμοί θα χρειαστούν περισσότερο τον τουρισμό για να επιζήσουν;

parisi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΜΑΙΟΥ 2020

Κάποιες χώρες θα χρειαστούν περισσότερο τον τουρισμό από άλλες για να επιβιώσουν και αξίζει να τις έχουμε στο μυαλό μας για το επόμενο ταξίδι μας, όποτε κι αν έρθει αυτό.

Διανύουμε τα πρώτα μέτρα εκτός καραντίνας και όπως είναι φυσικό, δεν ξέρουμε πότε θα μπορέσουμε να ξαναταξιδέψουμε με ασφάλεια, πόσο μάλλον πού. Τίποτα, όμως, δεν μας απαγορεύει να κάνουμε σχέδια για τους επόμενους προορισμούς μας κι όσοι ενδιαφέρονται να δώσουν περισσότερο νόημα στο ταξίδι τους, ας ρίξουν μια ματιά στους παρακάτω προορισμούς που τους έχουν περισσότερο ανάγκη, σύμφωνα με την travel expert Juliet Kinsman και το cntraveler.

Το 2019, ο τομέας του ταξιδιού και του τουρισμού υποστήριζε μία στις 10 θέσεις εργασίας (330 εκατομμύρια), συνεισφέροντας το 10,3% στο παγκόσμιο ΑΕΠ και δημιουργώντας 1 στις 4 καινούργιες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το World Travel and Tourism Council. Στην Ευρώπη, οι τρεις πιο βαριά χτυπημένες από τον κορωνοϊό χώρες είναι η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία και σίγουρα χρειάζονται στήριξη. Η Ελλάδα, επίσης, είναι μια χώρα με το μεγαλύτερο μέρος τους πληθυσμού να απασχολείται στον τουρισμό, ενώ υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία-οικογενειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν μόνο κατά την κορύφωση της σεζόν και έχει ανάγκη τον τουρισμό, με το δημοσίευμα να προτρέπει ένα ταξίδι στη χώρα μας. 

Τα νησιά του Ινδικού Ωκεανού και της Καραϊβικής θα ζητούν επίσης απεγνωσμένα τουρίστες. Όποιος ταξιδέψει σε Μαλδίβες, Σεϋχέλλες, Ανγκουίλα ή Αρούμπα, καλό θα ήταν να εντοπίσει ξενοδοχεία που ευαισθητοποιούνται απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Οι πιο νέοι, υγιείς και περιπετειώδεις, τα αρχαία πολιτιστικά αξιοθέατα της Αιθιοπίας και οι παραθαλάσσιες παράγκες των Φιλιππίνων είναι επίσης μια ιδιαίτερη επιλογή, καθώς πρόκειται για χώρες που βασίζονται πρωτίστως στον τουρισμό.

Στην Ινδία υπάρχουν δύο θέσεις εργασίας για κάθε ξένο επισκέπτη της χώρας. Στο Μπαγκλαντές, οι θέσεις αυτές είναι 9. Σκεφτείτε, λοιπόν, τι μπορεί να συμβεί σε αυτά τα μέρη αν δεν έχουν τουρισμό.

Το Βασίλειο του Μπουτάν, σκαρφαλωμένο στα Ιμαλάια, με την παντοτινή less-is-more προσέγγισή του στον τουρισμό είναι άλλη μια καλή επιλογή για ταξίδι, όπου ο ταξιδιώτης μπορεί να ζήσει μια εντελώς διαφορετική πολιτισμική εμπειρία, με λιγοστά εμπόδια μεταξύ ντόπιων και επισκεπτών.

Όσο κι αν αργήσουν τα επόμενα ασφαλή ταξίδια, έχουμε τον χρόνο να ονειρευτούμε, να τα οργανώσουμε και να βάλουμε στην εξίσωση και τον ηθικό παράγοντα, στηρίζοντας προορισμούς που μας έχουν περισσότερο ανάγκη.