Βολτάρουμε σε 7 πανέμορφα χωριά της Ευρώπης

rocamadour-gallia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Πάμε ένα φωτογραφικό ταξίδι σε διάφορες γωνιές της Ευρώπης, όπου γραφικά χωριά και μικρές πόλεις δημιουργούν ατμόσφαιρα σαν παραμύθι, με την άνοιξη να βρίσκεται στα καλύτερά της

Telč, Τσέχικη Δημοκρατία
Μια μικρή πόλη στην περιοχή Vysočina στην Τσέχικη Δημοκρατία, το Telč φημίζεται μεταξύ άλλων για την κεντρική του πλατεία, που ανήκει στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Η πόλη ιδρύθηκε το 1099, αλλά η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά της είναι το 1315.

Hallstatt, Αυστρία
Είναι κοντά στο Σάλτσμπουργκ και συχνά αναφέρεται σε δημοσιεύματα ως η πιο όμορφη πόλη πλάι σε λίμνη στον κόσμο. Βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά Νταχστάιν και την ομώνυμη λίμνη, ενώ η περιοχή Hallstatt-Dachstein Salzkammergut έχει προστεθεί στη Λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, με βάση το φυσικό της τοπίο και το προϊστορικό αλατωρυχείο.

Počitelj, Βοσνία Ερζεγοβίνη
Πρόκειται για ένα ιστορικό χωριό και ανοιχτό μουσείο στην περιοχή Čapljina, στην αριστερή όχθη του ποταμού Neretva. Το χωριό έχει χτιστεί αμφιθεατρικά κι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατά του είναι το τζαμί Hajji Alija που χτίστηκε το 1563 κι έχει ιδιαίτερη ακουστική.

Hamnøy, Νορβηγία
Μικρό ψαροχώρι από το οποίο είναι ορατό και το Βόρειο Σέλας την περίοδο εμφάνισής του στον ουρανό από το φθινόπωρο μέχρι την Άνοιξη.

Rocamadour, Γαλλία
Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στη νοτιοδυτική Γαλλία, το Rocamadour φημίζεται για τον ναό της Παρθένου Μαρίας που εδώ και αιώνες προσελκύει πιστούς από όλο τον κόσμο, αλλά και για το ομώνυμο τυρί του.

Castle Comble, Αγγλία
Στο Wiltshire της Νότιας Αγγλίας, το Castel Combe είναι ένα γραφικό χωριό που χωρίζεται σε δύο μέρη: από τη μια βρίσκεται μια στενή κοιλάδα και από την άλλη είναι το άνω μέρος του χωριού, στα νότια του οποίου υπάρχει και πίστα ταχύτητας.  

Civita di Bagnoregio, Ιταλία
Στην κορυφή ενός λόφου στην κεντρική Ιταλία, η Civita di Bagnoregio κάποτε ήταν γνωστή ως η «πόλη που πεθαίνει». Πλέον, όμως, φτάνει τους ένα εκατομμύριο τουρίστες κι ας έχει μόνο 12 ντόπιους κατοίκους και χρειάζεται μόλις 5 λεπτά για να την περπατήσει κάποιος.