Φωτογραφικό ταξίδι σε υπέροχα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

mpriz-istoriko-kentro-unesco
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΜΑΙΟΥ 2020

Πηγαίνουμε απ’ άκρη σ’ άκρη του κόσμου και τριγυρνάμε σε πανέμορφα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς που αξίζει να δούμε κάποια στιγμή και από κοντά.

Το Shirakawago είναι ένα πανέμορφο χωριό στην επαρχία Gifu της Ιαπωνίας, χτισμένο σε παραδοσιακή αρχιτεκτονική gassho-zukuri.

Ο ναός Brihadishvara είναι ένας ινδουιστικός ναός στην πολιτεία Tamil Nadu της Ινδίας στη νότια όχθη του ποταμού Kaveri. Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ναούς της νότιας Ινδίας και ένα πολύ όμορφο παράδειγμα δραβιδιανής αρχιτεκτονικής.  

Η Porta Nigra είναι μια μεγάλη ρωμαϊκή πύλη στο Τρίερ της Γερμανίας και σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη ρωμαϊκή πύλη στα βόρεια των Άλπεων.

Η βέλγικη Μπριζ είναι μια πολύ γραφική, μεσαιωνική πόλη του Βελγίου με πολύ πράσινο, φρούρια και φυσικά κανάλια. Εκεί βρίσκονται 50 από τα συνολικά 470 φλαμανδικά κάστρα και ταυτόχρονα θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης. Το πανέμορφο ιστορικό της κέντρο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Ο ναός Tikal Temple I ή Great Jaguar Temple αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά αξιοθέατα του προ-κολομβιανού πολιτισμού των Μάγια στην περιοχή Peten Basin στη βόρεια Γουατεμάλα, με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική.

Ο γιγάντιος Βούδας της Leshan στο Σετσουάν της Κίνας είναι φτιαγμένος από πέτρα, και φτάνει τα 71 μέτρα ύψος, ενώ βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Minjiang, Dadu και Qingyi. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 713 και τελείωσε το 803, ενώ μπήκε στη λίστα με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco το 1996. Το άγαλμα αυτό ήταν ιδέα ενός κινέζου μοναχού, του Haitong, ο οποίος πίστευε ότι η παρουσία ενός πέτρινου Βούδα θα ηρεμούσε τα νερά των ποταμών. Όταν τα χρήματα τελείωσαν, ο Haitong αυτοκτόνησε, η κυβέρνηση, όμως, αποφάσισε να το ολοκληρώσει.