Τα ταξίδια εσωτερικού ανεβαίνουν στις προτιμήσεις

taksidi
ΤΡΙΤΗ, 12 ΜΑΙΟΥ 2020

Πρόσφατη έρευνα σε αμερικανούς ταξιδιώτες έδειξε ότι το επόμενο ταξίδι μετά τον Covid-19 για τους περισσότερους δεν θα είναι εκτός συνόρων.

Η πρόσφατη Longwoods International travel μελέτη που πραγματοποιήθηκε στις 29 Απριλίου σε περίπου 1000 Αμερικανούς και δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες έδειξε ότι περισσότεροι από τους μισούς αμερικανούς ταξιδιώτες προτιμούν το επόμενό τους ταξίδι, όταν αυτό θα μπορεί να γίνει με ασφάλεια, να γίνει εντός συνόρων, με σκοπό την επανένωση με φίλους και οικογένεια, κάτι που μετά την απομόνωση ακούγεται λογικό.

Συγκεκριμένα, το 52% των ερωτηθέντων συμφώνησε με αυτή την άποψη, με το 76% να αναφέρει ότι θα προτιμούσε να ταξιδέψει με το αυτοκίνητο και το 24% με αεροπλάνο. Από αυτούς που προτιμούν το αυτοκίνητο, το 52% σκοπεύει να παραμείνει σε ακτίνα 350 χιλιομέτρων από το σπίτι, ενώ το 48% σκοπεύει να ταξιδέψει πιο μακριά.

Από το σύνολο των συμμετεχόντων, το 86% δήλωσε ότι δεν πρόκειται να βγει εκτός συνόρων στο επόμενο ταξίδι του, ενώ μόλις το 4% λέει «ναι» σε διεθνή ταξίδια. Το 2% θα κινηθεί τοπικά, με αποδράσεις κοντά στο σπίτι. Μόλις το 8% απάντησε ότι δεν σκοπεύει να κάνει κανενός είδους ταξίδι τους επόμενους 6 μήνες.

Ακόμη, το 70% έχει ήδη προγραμματισμένα ταξίδια για τους επόμενους μήνες, ποσοστό που έχει παραμείνει σταθερό στις έρευνες των τελευταίων εβδομάδων. Το 55% δήλωσε ότι η πανδημία θα επηρεάσει κατά πολύ τα ταξίδια τις επόμενες εβδομάδες, ποσοστό που πριν 4 εβδομάδες έφτανε το 67%. Τέλος, ένα 22% ανέφερε ότι οι οικονομικοί παράγοντες θα επηρεάσουν σημαντικά τα ταξιδιωτικά πλάνα των επόμενων μηνών.