Η Ελλάδα ανάμεσα στις πρώτες χώρες που θα υποδεχτούν τουρίστες σύμφωνα με το WTTC

ellada-santorini-kalokairi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΜΑΙΟΥ 2020

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και δεδομένου του χαμηλού αριθμού κρουσμάτων και νεκρών, η Ελλάδα φαίνεται να μην αργεί να επανέλθει.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι μια από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης που θα υποδεχτεί ξανά τουρίστες, μόλις καταπολεμηθεί η πανδημία του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με την πρόεδρο και CEO του World Travel & Tourism Council, Gloria Guevara.

Στην νέα του αναφορά με βάση τον οικονομικό αντίκτυπο (EIR), το WTTC δείχνει ότι η Ελλάδα συνέχισε να αποτελεί μια από τις πιο δυνατές χώρες όσον αφορά την ανάπτυξη του ταξιδιού και του τουρισμού το περασμένο έτος και ότι αυτός ο τομέας θα είναι το κλειδί για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Σε ανακοίνωσή της, η Guevara υπογράμμισε πόσο σημαντικός ήταν ο τομέας τουρισμού στην ελληνική οικονομία το περασμένο έτος και αναφέρθηκε ταυτόχρονα στη γρήγορη αντίδραση του ελληνικού κράτους απέναντι στον Covid-19.

Η αναφορά οικονομικού αντίκτυπου του WTTC για το 2020 υπογραμμίζει ότι ο τομέας του τουρισμού υποστήριξε το περασμένο έτος σχεδόν 850 χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, δηλαδή περισσότερο από έναν στους 5 εργαζόμενους.

Η αναφορά αποκαλύπτει ότι μεταξύ 2016 και 2018, η Γερμανία αποτέλεσε το 14% των επισκεπτών της Ελλάδας, το Ηνωμένο Βασίλειο το 11%, η Βουλγαρία το 10% και η Ιταλία 5%. Ακόμη, σύμφωνα με τα στοιχεία, ο τουρισμός έφερε 39,1 δισεκατομμύρια ευρώ ή το 20,8% του ΑΕΠ στην ελληνική οικονομία, παρουσιάζοντας αύξηση 12,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ξεπερνώντας την ανάπτυξη της συνολικής οικονομίας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Η ίδια ανάλυση έδειξε επίσης ότι οι διεθνείς επισκέπτες ξόδεψαν συνολικά 21,3 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή περίπου το 1/3 των εξαγωγών της χώρας.