Ταξίδι και κορωνοϊός: τι ισχύει αυτή τη στιγμή σε κάθε χώρα

taksidi-maska-balitsa-pandimia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΜΑΙΟΥ 2020

Τόσο η Ευρώπη, όσο και ολόκληρος ο πλανήτης πήραν τα μέτρα τους κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, τα οποία σταδιακά χαλαρώνουν το επόμενο διάστημα. Τι ισχύει, όμως, σε κάθε χώρα στην παρούσα φάση και τι αναμένεται για το επόμενο διάστημα; Δείτε όσα πρέπει να ξέρετε σύμφωνα με στοιχεία του skyscanner.

Γαλλία: Από τις 17 Μαρτίου η χώρα επέβαλε αυστηρά μέτρα που σταδιακά αίρονται από τις 11 Μαΐου. Στις 8 Απριλίου, οι γαλλικές αρχές επέβαλαν την επίδειξη πιστοποιητικού ή βεβαίωσης για να μπορεί να μπει κανείς στην ενδοχώρα.

Ελλάδα: Τα μαγαζιά και τα σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους στην Ελλάδα, αλλά όποιος έρχεται από εξωτερικό θα πρέπει να μπαίνει σε καραντίνα για 14 ημέρες. Το ταξίδι σε νησιά επιτρέπεται μόνο για τους κατοίκους, οι οποίοι θα πρέπει να παράσχουν βεβαίωση μόνιμης κατοικίας μέσω φορολογικού εντύπου για το νησί στο οποίο επιθυμούν να ταξιδέψουν. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, την 1η Ιουλίου θα ανοίξει η δίοδος στα νησιά και για τον εξωτερικό τουρισμό.

Ιαπωνία: Η Ιαπωνία δεν επιτρέπει την είσοδο στη χώρα ταξιδιωτών που έχουν βρεθεί τις τελευταίες 14 ημέρες στα περισσότερα μέρη του κόσμου σε Ευρώπη, Αμερική, Αφρική, Ασία και Αυστραλία.

Ιταλία: Ένα ταξίδι εκεί μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο για επείγουσες περιπτώσεις. Όποιος καταφτάνει στην Ιταλία από το εξωτερικό, υποχρεούται να μπει σε καραντίνα για 14 ημέρες, ακόμη κι αν δεν υπάρχουν συμπτώματα και να απευθυνθεί στις τοπικές, υγειονομικές αρχές. Χρειάζεται, επίσης, να έχει μαζί του βεβαίωση του λόγου για τον οποίο επισκέπτεται τη χώρα. Η επιστροφή στην ταξιδιωτική ομαλότητα αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Ιούνιο.

Ταϊλάνδη: Οι διεθνείς πτήσεις στην Ταϊλάνδη βρίσκονται σε αναστολή μέχρι τις 31 Μαΐου. Προς το παρόν απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα επισκεπτών από το εξωτερικό, εκτός ελάχιστων περιπτώσεων.

Ισπανία: Σχέδιο μείωσης των μέτρων του lockdown εφαρμόζεται σταδιακά στην Ισπανία μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Τα αεροδρόμια παραμένουν ανοιχτά, αλλά οι αερογραμμές πραγματοποιούν σημαντικά μειωμένες υπηρεσίες και μόνο κάτοικοι, εργάτες στα σύνορα κι όσοι μπορούν να αποδείξουν τον λόγο εισόδου τους στη χώρα μπορούν να εισέλθουν.

Πολωνία: Οι διεθνείς πτήσεις αναβάλλονται τουλάχιστον μέχρι τις 23 Μαΐου και τα σύνορα παραμένουν κλειστά για όσους δεν είναι κάτοικοι της χώρας. Τα ξενοδοχεία, τα μουσεία, οι βιβλιοθήκες και οι πολιτιστικοί χώροι ξανάνοιξαν από τις 4 Μαΐου με περιορισμούς.

Αίγυπτος: Από τις 19 Μαρτίου έχουν ανασταλεί όλες οι διεθνείς πτήσεις.

Βουλγαρία: Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέχρι τις 13 Μαΐου.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Από τις 19 Μαρτίου μόνο κάτοικοι μπορούν να εισέλθουν στη χώρα. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται περιορισμένες πτήσεις από το Ντουμπάι.

Ηνωμένες Πολιτείες: Το ταξίδι στη χώρα είναι πολύ περιορισμένο, με απαγόρευση εισόδου σε όποιον έχει ταξιδέψει σε Ευρώπη τις τελευταίες 14 ημέρες.