Η Ισπανία βάζει όλους τους ταξιδιώτες σε καραντίνα

mpilmpao-ispania
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΜΑΙΟΥ 2020

Για 14 ημέρες σε καραντίνα θα μπαίνουν όσοι πρόκειται να επισκεφτούν την Ισπανία στο κοντινό μέλλον.

Ένα ταξίδι στην Ισπανία και πιθανόν σε άλλες χώρες της Ευρώπης και εκτός δεν θα είναι όπως το φανταζόμαστε στο κοντινό μέλλον, αφού η υποχρεωτική απομόνωση για 14 ημέρες χαλάει κάθε ταξιδιωτικό σχέδιο.

Στις 12 Μαΐου, οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν τη νέα υποχρέωση των διεθνών ταξιδιωτών με σκοπό τη μείωση της διασποράς του νέου κορωνοϊού, η οποία εφαρμόζεται ήδη από σήμερα. Η εφαρμογή της καραντίνας θα παραμείνει σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης μέχρι τις 24 Μαΐου, αλλά μπορεί και να επεκταθεί.

Κατά την άφιξη στην Ισπανία, οι ταξιδιώτες θα χρειαστεί να συμπληρώσουν μια φόρμα με την τοποθεσία τους, με πληροφορίες επικοινωνίας, ούτως ώστε οι Αρχές να μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων καραντίνας. Αυτό ισχύει και για Ισπανούς ταξιδιώτες, όσο και για διεθνείς, ενώ θα επιτρέπεται μόνο η έξοδος για κάλυψη βασικών αναγκών, όπως τρόφιμα, φάρμακα, επίσκεψη σε γιατρό και κάποια άλλη επείγουσα κατάσταση. Όσοι βγαίνουν έξω, ωστόσο, θα πρέπει να φορούν απαραιτήτως μάσκα.

Η κυβέρνηση ανέφερε ότι θα υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις από αυτό το μέτρο, όπως το πλήρωμα αεροπορικών, οι εργαζόμενοι στην υγεία και οι μεταφορείς εμπορευμάτων, αρκεί να μην έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον νοσούντα.

Η Ισπανία παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέχρι και τις 23 Μαΐου, αν και κάποιοι περιορισμοί σε περιοχές χαμηλού κινδύνου έχουν αρθεί. Η πολιτική της Ισπανίας, πάντως, μοιάζει πολύ με αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε επίσης καραντίνα 14 ημερών για ταξιδιώτες που καταφτάνουν στη χώρα, με εξαίρεση ταξιδιώτες από Ιρλανδία, Γαλλία, Jersey, Guernsey και the Isle of Man.