Πώς θα λειτουργήσουν οι οργανωμένες παραλίες

thalassa-paralia-kalokairi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΜΑΙΟΥ 2020

Οι οργανωμένες παραλίες της χώρας ανοίγουν και πάλι με κάποιους περιορισμούς, με στόχο την προστασία από τον νέο κορωνοϊό.

Όσοι ανυπομονούσαν να κάνουν μια πρόωρη βουτιά σε κάποια από τις 515 οργανωμένες παραλίες της χώρας, από το Σάββατο 16 Μαΐου στις 8 το πρωί, θα έχουν τη δυνατότητα, αφού με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων επανέρχονται σε λειτουργία.

Η επαναφορά τους δεν γίνεται, όμως, αυθαίρετα, αφού υπάρχουν συγκεκριμένοι κανονισμοί που θα ισχύσουν από εδώ και πέρα, με στόχο την προστασία όλων από τον κίνδυνο μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα:  

-Η είσοδος στην παραλία θα είναι ελεγχόμενη, με καταγραφή του αριθμού των παρευρισκομένων και δεν θα πρέπει οι λουόμενοι να ξεπερνούν τους 40 ανά 1000 τ.μ.

-Ανά ομπρέλα θα υπάρχουν μέχρι 2 ξαπλώστρες, με εξαίρεση οικογένειες με ανήλικα παιδιά, και οι άξονες από ομπρέλα σε ομπρέλα θα πρέπει να απέχουν 4 μέτρα, ενώ τα σκίαστρα θα πρέπει να έχουν απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου. Οι ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες θα πρέπει να έχουν απόσταση 1,5 μέτρου και το προσωπικό έχει την υποχρέωση να τις απολυμαίνει κατά την εναλλαγή της μίσθωσης.

-Η απολύμανση είναι επιβεβλημένη και όσον αφορά τις εγκαταστάσεις υγιεινής (WC, αποδυτήρια, ντους).

-Σε κυλικεία, αναψυκτήρια και καφέ μπαρ απαγορεύεται η ύπαρξη τραπεζοκαθισμάτων, ενώ τα προϊόντα τους θα πρέπει να πωλούνται μόνο συσκευασμένα και αποκλειστικά με διάθεση σε πακέτο. Απαγορεύεται η παρασκευή τους στον χώρο, όπως και η πώληση αλκοολούχων ποτών.

-Κάθε πελάτης θα πρέπει να συνεχίσει να κρατά τις αποστάσεις από τους υπόλοιπους, απέχοντας τουλάχιστον 1,5 μέτρο, ενώ οι εργαζόμενοι συστήνεται να φορούν μάσκα.

-Επιτρέπεται η ατομική άθληση, αλλά απαγορεύεται η ομαδική.