Η KLM (ξανα)πετά προς Ελλάδα

klm
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΜΑΙΟΥ 2020

Οι πτήσεις Άμστερνταμ-Αθήνα της KLM πρόκειται να ξεκινήσουν και πάλι τον Ιούνιο.

Με οριστική ημερομηνία την 6η Ιουνίου, οι πτήσεις της KLM προς Ελλάδα που συνδέουν το Άμστερνταμ με την Αθήνα πρόκειται να πραγματοποιούνται ξανά.

Συγκεκριμένα, σχεδιάζονται πέντε πτήσεις την εβδομάδα προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το αεροδρόμιο Schiphol, στο πλαίσιο της προσπάθειας σταδιακής αποκατάστασης του ευρωπαϊκού δικτύου της εταιρείας, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Το θερινό πρόγραμμα της KLM, πάντως, θα ξεκινήσει σε ένα σημαντικά περιορισμένο δίκτυο, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ενώ οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με ένα ειδικά προσαρμοσμένο πρόγραμμα, το οποίο ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές που έχουν θεσπιστεί σε εθνικό επίπεδο στην Ολλανδία (RIVM), διεθνώς (WHO ΙΑΤΑ) και σε συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και τους κανονισμούς κάθε προορισμού.

Από την έναρξη της επιδημίας του Covid-19, η KLM έχει εφαρμόσει πολλά μέτρα σχετικά με τον έλεγχο και την υγιεινή για την προστασία των επιβατών και τoυ προσωπικού της, τόσο επί των αεροσκαφών, όσο και στα αεροδρόμια. Ήδη από τις 11 Μαΐου, οι μάσκες είναι υποχρεωτικές κατά την επιβίβαση και κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να έχουν τις δικές τους μάσκες.

Λόγω της μεταβαλλόμενης φύσης των κανονισμών και της νομοθεσίας, οι επιβάτες θα πρέπει να ενημερώνονται για τις πτήσεις τους στο www.klm.gr, όπου υπάρχει συνεχής ενημέρωση για όλα τα μέτρα. Σε όλα τα δρομολόγια ενδέχεται να γίνουν αλλαγές, εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβάλλοναι από την κάθε κυβέρνηση ή/και τις διεθνείς αρχές.