10 κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της Αυστρίας

10-korufaia-touristika-aksiotheata-tis-austrias

Κρατική Όπερα της Βιέννης

ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη χώρα του Μότσαρτ και του Φρόυντ, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τα παρακάτω 10 τουριστικά αξιοθέατα, αν θέλετε οι διακοπές σας να είναι ξεχωριστές και αξέχαστες.

Η Αυστρία είναι μια χώρα που διαθέτει πλούσια ιστορία, πανέμορφα μέρη, ξεχωριστές παραδόσεις και προσφέρει τη δυνατότητα για μοναδικές δραστηριότητες. Το χειμώνα είναι ο παράδεισος των χειμερινών σπορ, αλλά και το καλοκαίρι και τις άλλες εποχές, γεμίζει από τουρίστες που θαυμάζουν τα μαγευτικά τοπία των Άλπεων και τα αμέτρητα αξιοθέατα.

Περίπου το 60% της συνολικής έκτασης της Αυστρίας καλύπτεται από τις Άλπεις και άλλα μικρότερα βουνά, ενώ στα ανατολικά εκτείνεται η πεδιάδα του Δούναβη ο οποίος στο αυστριακό κομμάτι έχει μήκος 350 χιλιομέτρων και είναι πλωτός. Ιδιαίτερα ανεπτυγμένη είναι η υλοτομία και η παραγωγή χαρτιού χάρη στα πολλά δάση, ενώ επίσης ανεπτυγμένη είναι και η βαριά βιομηχανία.

Αν λοιπόν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη χώρα του Μότσαρτ και του Φρόυντ, σας ενθαρρύνουμε παρουσιάζοντάς σας 10 τουριστικά αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε, αν θέλετε οι διακοπές σας να είναι ξεχωριστές και αξέχαστες.

Αβαείο Melk

Το Αβαείο Melk ( www.stiftmelk.at ) είναι ένα από τα πιο διάσημα μοναστήρια στον κόσμο. Βρίσκεται ψηλά σε έναν βράχο με θέα τα γαλήνια νερά του ποταμού Δούναβη. Παλαιότερα ήταν κάστρο του Λεοπόλδου Β’ που μεταβίβασε το κάστρο σε Βενεδικτίνους μοναχούς, οι οποίοι το 1089 το μετέτρεψαν σε ένα χώρο χαλάρωσης και μάθησης . Το εντυπωσιακό πνευματικό κέντρο έχει γίνει ένα από τα σημαντικότερα δείγματα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής και της ακμής της μουσικής και των ελεύθερων τεχνών της εποχής του.

Κρατική Όπερα της Βιέννης

Η Κρατική Όπερα της Βιέννης ( www.wiener-staatsoper.at ) είναι ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας και πιθανότατα είναι η πιο διάσημη όπερα όλων των εποχών. Η ορχήστρα έχει αναγνωρισθεί ως μια από τις κορυφαίες του κόσμου και όποια εποχή και αν πάτε θα βρείτε κάποια διάσημη όπερα ή μπαλέτο που να παρουσιάζεται, τόσο σε κλασική όσο και σε μοντέρνα μορφή για να παρακολουθήσετε.

Seefeld, Τιρόλο

Το Seefeld ( www.seefeld.com/de ) έχει φιλοξενήσει δύο φορές τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι ένα σημαντικό χιονοδρομικό κέντρο που το έδαφός του προσφέρεται και για αρχάριους, αλλά και για μέτριους σκιέρ. Βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό φυσικό καταφύγιο και είναι το τέλειο σημείο όχι μόνο για χειμερινά σπορ, αλλά και για καλοκαιρινή πεζοπορία. Προσφέροντας πολυτελή καταλύματα, το Seefeld είναι ένα θέρετρο ιδανικό για χαλαρωτικές αποδράσεις.

Κάστρο Hohensalzburg

Το κάστρο του Salzburg ( www.salzburg-burgen.at/en/hohensalzburg ) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα κάστρα στην Ευρώπη. Στρατηγικά τοποθετημένο στην κορυφή του βουνού Festungsberg, το πανίσχυρο οχυρό δίνει «πνοή» στην εκπληκτική θέα του ορίζοντα. Το κάστρο στεγάζει το «Salzburg Bull», ένα όργανο με περισσότερους από διακόσιους σωλήνες. Είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό κομμάτι της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής που βρίσκεται στην καρδιά του Salzburg και αποτελεί ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της Αυστρίας.

Αυτοκρατορικό Παλάτι Hofburg

Το Αυτοκρατορικό Παλάτι Hofburg ( www.hofburg-wien.at/en.html ), βρίσκεται στη Βιέννη και λειτουργεί ως επίσημη κατοικία του Προέδρου της Αυστρίας. Ήταν η κύρια χειμερινή κατοικία των Αψβούργων, ενώ το Παλάτι Schönbrunn που βρίσκεται επίσης στη Βιέννη, ήταν η θερινή κατοικία τους. Από το 1438 μέχρι το 1583 και από το 1612 μέχρι το 1806 ήταν η έδρα των βασιλέων και αυτοκρατόρων της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και έπειτα η έδρα του Αυτοκράτορα της Αυστρίας μέχρι το 1918.

Innsbruck και Altstadt

Περιτριγυρισμένο από χιονισμένα βουνά, το Innsbruck ( www.innsbruck.info ) θα σας κάνει να αισθανθείτε εντελώς ασήμαντοι καταμεσής της εντυπωσιακής οροσειράς των Άλπεων. Αυτή η περιοχή προσφέρει τόσο παρθένα τοπία, όσο και ένα σύγχρονο αστικό κέντρο. Το Altstadt, η μεσαιωνική πόλη του Innsbruck, θα σας σαγηνεύσει με τη μοναδική αρχιτεκτονική και τα πολλά καταστήματά του. Καθώς θα κάνετε τον περίπατό σας στους δρόμους του Alstadt, μπορείτε να επισκεφθείτε το ορόσημό του, τη Χρυσή Στέγη. Αυτό το σπίτι κατασκευάστηκε για τον αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Μαξιμιλιανό Α΄ και ήταν διακοσμημένο με χιλιάδες επιχρυσωμένα κεραμίδια χαλκού που μοιάζουν με καθαρό χρυσό.

St Anton am Arlberg

Ένα άλλο διάσημο χιονοδρομικό θέρετρο που αξίζει να επισκεφθείτε στην Αυστρία, ονομάζεται St Anton am Arlberg ( www.stantonamarlberg.com ) και βρίσκεται στο Τιρόλο, προσφέροντας μια θρυλική πίστα σκι για όσους αναζητούν μια πρόκληση. Το απέραντο εντυπωσιακό τοπίο καλωσορίζει το πιστό χειμωνιάτικο κοινό του, καθώς και ορειβάτες του καλοκαιριού οι οποίοι έρχονται για πεζοπορίες κάθε χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, αν ψάχνετε ένα μέρος για να περάσετε καλά, το St Anton am Arlberg είναι αυτό που ψάχνετε.

Αλπικός Δρόμος του Grossglockner

Ο Αλπικός Δρόμος του Grossglockner ( www.grossglockner.at/en ) είναι ένας πανοραμικός δρόμος που οδηγεί στο κέντρο επισκεπτών Kaiser Franz Josefs Höhe. Από εκεί, μπορείτε να θαυμάσετε τη θέα του υψηλότερου βουνού της Αυστρίας, του Grossglockner. Στο δρόμο υπάρχουν διόδια, αλλά το μυθικό αλπικό τοπίο θα σας αποζημιώσει για τα έξοδα. Ο δρόμος είναι ανοιχτός από τις αρχές Μαΐου μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.

Halstatt

Ένα ακόμη μεγάλο τουριστικό θέρετρο βρίσκεται στο Halstatt ( www.hallstatt.at ), ένα μικρό χωριό στην περιοχή Salzkammergut, το οποίο είναι διάσημο για την παραγωγή αλατιού. Δεδομένου ότι το αλάτι είναι εδώ και πολύ καιρό ένα απαραίτητο προϊόν που χρησιμοποιείται για να δίνει γεύση στο φαγητό, το χωριό έχει μακρά ιστορία σε πλούτο και κύρος. Ο πλούτος που συσσωρεύτηκε από τη βιομηχανία αλατιού μεταμόρφωσε το μέρος σε ένα λαμπερό μπαρόκ χωριό. Επισκεφθείτε την υπόγεια λίμνη άλατος στη σπηλιά του Hörnerwerk για να δείτε έναν προϊστορικό άνδρα διατηρημένο στο αλάτι. Το Halstatt είναι από τα πιο μοναδικά μέρη της Αυστρίας.

Παλάτι Schönbrunn

Το Παλάτι Schönbrunn ( www.schoenbrunn.at/en.html ) είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Βιέννης. Χτίστηκε μεταξύ του 1696 και του 1712 κατόπιν αιτήματος του Αυτοκράτορα Λεοπόλδου Α’ και μετατράπηκε σε θερινό ανάκτορο από την Μαρία Τερέζα. Με 1.441 δωμάτια, το παλάτι συγκρίνεται σε μεγαλείο με τις Βερσαλλίες. Το Πάρκο του Παλατιού προσφέρει πολλά αξιοθέατα όπως ο Μυστικός Κήπος, ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος στον κόσμο, ένας λαβύρινθος και ένα μαρμάρινο σπίτι που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου ύψους 60 μέτρων.