Πώς εξασφαλίζει την ασφάλεια των ταξιδιωτών η Ταϊλάνδη;

tailandi
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Η εξωτική ασιατική χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας κάνει ένα σημαντικό βήμα για να υποδεχτεί τους επισκέπτες της κατά την πανδημία του Covid-19.

Νέο πρόγραμμα πιστοποίησης που θα αναγνωρίζει επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων, ξενοδοχείων και ταξιδιωτικών πρακτόρων ως κατάλληλες όσον αφορά τα μέτρα υγιεινής και τους ελέγχους ποιότητας λανσάρει η Ταϊλάνδη, με σκοπό να εξασφαλίσει την ασφάλεια των επισκεπτών της.

Το Amazing Thailand Safety and Health Administration (SHA) Certification Program, όπως ονομάζεται, ανακοινώθηκε από τις αρχές της χώρας πριν μερικές ημέρες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Μπανγκόκ και περιλαμβάνει πλήθος επιχειρήσεων: εστιατόρια, ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα, τουριστικά αξιοθέατα, παρόχους οχημάτων τουριστικής μετακίνησης, ταξιδιωτικούς πράκτορες, κέντρα σπα και αισθητικής, καταστήματα και εμπορικά κέντρα, τουριστικά γήπεδα, θέατρα, τουριστικά καταστήματα και άλλα καταστήματα λιανικής.

Σε αυτές τις επιχειρήσεις θα γίνεται επιθεώρηση ώστε να ελέγχονται σωστά και να δίνεται πιστοποίηση με το Logo SHA και ισχύ δύο ετών, χαρίζοντας ανακούφιση στους επισκέπτες όσον αφορά την ασφάλειά τους σε σχέση με τον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει και ο Υπουργός Τουρισμού, Yuthasak Supasorn, «η εξασφάλιση των υψηλών στάνταρ υγείας και ασφάλειας θα αποτελέσει ένα από τα κριτήρια-κλειδιά για τον τουρισμό της χώρας, ούτως ώστε να εξασφαλίσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε αυτή την περίοδο ανάκαμψης. Η επιθυμία για ταξίδια παραμένει έντονη, αλλά όταν έρχεται η ώρα της απόφασης, οι ταξιδιώτες θα επιλέξουν αυτούς τους προορισμούς που θα νιώσουν καλά για την προσωπική τους ασφάλεια».