Πού θα βρείτε bike-friendly ξενοδοχεία στην Ελλάδα;

podilato-tourismos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Αγαπάτε το ποδήλατό σας και δεν πάτε πουθενά χωρίς αυτό; Δείτε πού θα το συνδυάσετε ιδανικά στα ταξίδια σας στην Ελλάδα.

Όσοι έχετε βάλει δυναμικά το ποδήλατο τόσο στην καθημερινότητα, όσο και στα ταξίδια σας, πιθανόν να γνωρίζετε για τα πιστοποιημένα bike-friendly ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, με το αντίστοιχο σήμα, το οποίο απονέμεται τόσο σε ξενοδοχεία, όσο και σε Δήμους-τουριστικούς προορισμούς, που πληρούν μία σειρά διεθνώς αναγνωρισμένων κριτηρίων.

Η προσπάθεια ανάπτυξης ενός δικτύου ξενοδοχείων και Δήμων-τουριστικών προορισμών φιλικών προς τους τουρίστες-ποδηλάτες ξεκίνησε το 2017, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και ο σχεδιασμός για την προσέλκυση τουριστών, οι οποίοι θα ήθελαν, είτε να περιηγηθούν περιοχές της Ελλάδας χρησιμοποιώντας ως μέσο μετακίνησης το ποδήλατο, είτε να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο για κοντινές εκδρομές από το ξενοδοχείο που διαμένουν.

Το εν λόγω σήμα είναι μία πρωτοβουλία της αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΝΑΤΤΟΥΡ, η οποία έχει ως σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και έγινε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.).

Ξενοδοχεία με αυτό το σήμα θα βρείτε σε όλη την Ελλάδα και για να τα ανακαλύψετε, αρκεί ένα κλικ εδώ.