Πέντε εξωτικοί προορισμοί που ονειρευόμαστε κάθε μέρα

tzamaika
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Μπορεί να μην μπορούμε να τους προσεγγίσουμε στο άμεσο μέλλον, αλλά κανείς δεν μας απαγορεύει να τους ονειρευόμαστε.

Τζαμάικα, Καραϊβική
Οι περισσότεροι τη γνωρίζουν ως τη γενέτειρα της ρέγκε και του Bob Marley και σίγουρα η μουσική της συνδυάζεται ιδανικά με το εξωτικό της τοπίο. Οι παραλίες της με τη λευκή άμμο συγκλονίζουν, το ίδιο και η καταπράσινη οροσειρά Blue Mountains, αλλά και τα ποτάμια που είναι ιδανικά για rafting, οι εντυπωσιακοί καταρράκτες, η πλούσια τροπική βλάστηση, οι μικροί και μεγαλύτεροι κολπίσκοι. Δυστυχώς, όμως, ο παράδεισος αυτός έχει και τα αρνητικά του, όπως την αυξημένη εγκληματικότητα που της χαρίζει μια θέση στη δεκάδα των χωρών με τις περισσότερες δολοφονίες. Στα πιο τουριστικά σημεία, όμως, όπως το Montego Bay, το πιο διάσημο θέρετρο του νησιού, το Negril και το ιδανικό για ζευγάρια Ocho Rios, η κατάσταση είναι πιο ασφαλής, ενώ στη νότια ακτή βρίσκει κάποιος φιλόξενους ανθρώπους, ψαροχώρια και αγροτικούς οικισμούς.

Μαγιόρκα, Ισπανία
Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησί των Βαλεαρίδων, μιας αυτόνομης κοινότητας της Ισπανίας, όπου οι λάτρεις της θάλασσας και της ηλιοθεραπείας απολαμβάνουν τις ακτές του κυρίως στα νότια, ενώ στα βόρεια κυριαρχούν τα εξωτικά τοπία. Η 6 χιλιομέτρων παραλία Playa de Palma είναι και η πιο διάσημη του νησιού, αλλά οι επιλογές συνεχίοζνται με την Porto Petro, την Porto Cristo, τη Sa Calobra με το ξεχωριστό φυσικό τοπίο κ.ά. Στο Porto Cristo, στην ανατολική πλευρά του νησιού, μπορεί να επισκεφτεί κάποιος και τις Σπηλιές του Δράκου, με μια από τις μεγαλύτερες υπόγειες λίμνες του κόσμου. Γοητευτικές είναι και οι μικρές αποικίες στις πλαγιές των βουνών του νησιού, καθώς και τα «κρυμμένα» μοναστήρια που περιβάλλονται από θεαματικά τοπία.

Μπαλί, Ινδονησία
Για πολλούς είναι προορισμός-στόχος ζωής κι όχι κι άδικα. Βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά Ιάβα και Λομπόκ της Ινδονησίας και αποτελεί τον μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό στη χώρα με πολλές παραδεισένιες παραλίες και αξιοθέατα, όπως το Υδάτινο Παλάτι Ujung, τον ναό Pura Ulun Danu Bratan, το σύμπλεγμα ναών Pura Besakih, που αποτελεί το πιο ιερό σημείο στο Μπαλί και πολλά άλλα. Για όσους αγαπούν τις τέχνες, μια βόλτα στο Ubud επιβάλλεται, προκειμένου να συναντήσει γκαλερί και μουσεία σε μια τοποθεσία πάνω στο βουνό, σε δάσος, δίπλα στον ποταμό του Ayoung. Φυσικά η τροπική βλάστηση δεν λείπει, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ οι παραλίες είναι εντυπωσιακές στην όψη, τα νερά από κοντά δεν είναι τόσο μαγευτικά. Παρ’ όλ’ αυτά υπάρχουν επιλογές για κάθε γούστο. 

Μαλδίβες, Ινδικός Ωκεανός
Αποτελεί το μικρότερο σε πληθυσμό ασιατικό κράτος και επίσης το μικρότερο κράτος στον κόσμο όπου κυρίαρχη θρησκεία είναι το Ισλάμ, αλλά σίγουρα ο λόγος για να το επισκεφτείτε κάποια στιγμή δεν είναι αυτός. Τα τιρκουάζ νερά, η πλούσια βλάστηση, το εξωτικό τοπίο, τα bungalows μέσα στη θάλασσα, τα υποθαλάσσια ξενοδοχεία, οι παραλίες και οι κοραλλιογενείς ύφαλοι είναι αυτά που συνθέτουν την εικόνα της νησιωτικής χώρας που αποτελείται από ατόλες στον Ινδικό Ωκεανό, με πρωτεύουσα και μοναδική πόλη το Μαλέ. Εκεί μπορεί κανείς να δει το τζαμί με τον χρυσό τρούλο χωρητικότητας 5.000 πιστών και το παλιό παλάτι των σουλτάνων που λειτουργεί ως μουσείο.

Palawan, Φιλιππίνες
Έχει κερδίσει την πρωτιά στη λίστα με τα ομορφότερα νησιά του κόσμου και σίγουρα όχι αδίκως, αφού η εξωτική του ομορφιά είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια. Είναι το μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων και φιλοξενεί τον υπόγειο ποταμό Puerto Princesa, ο οποίος αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco και είναι ένα από τα 7 θαύματα της Φύσης. Άλλο ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς του νησιού είναι και το Θαλάσσιο Πάρκο Tubbataha Reef, ιδανικό για όσους αγαπούν τις υποβρύχιες περιπέτειες.