Ταξίδι στις πιο όμορφες ακτογραμμές του κόσμου

galliki-ribiera
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Η θέα στη θάλασσα είναι πάντα το απόλυτο ηρεμιστικό, γι’ αυτό και οι διακοπές σε παραλίες είναι πάντα η πρώτη επιλογή των τουριστών. Πού, όμως, βρίσκονται οι πιο όμορφες παραλίες και ακτογραμμές εκτός Ελλάδας; Τριγυρίζουμε στον πλανήτη και τις ανακαλύπτουμε.

Γαλλική Ριβιέρα, Γαλλία
Η νοτιοανατολική Γαλλία αποτελούσε πάντα σημείο συνάντησης πλούσιων και διασήμων στις διακοπές, χάρη στο μεσογειακό κλίμα της, την υπέροχη αρχιτεκτονική της, την παγκοσμίου φήμης γαστρονομίας της, τα καταλύματα και φυσικά τις παραλίες και τις μαρίνες. Η Γαλλική Ριβιέρα, γνωστή και ως Côte d’Azur, φιλοξενεί πανέμορφα χωριουδάκια, ενώ ταυτόχρονα έχει και έντονη καλλιτεχνική σκηνή, που έχει προσελκύσει εκτός από ζωγράφους, διάφορους δημιουργούς με χειροποίητες δημιουργίες.

Costa Verde, Βραζιλία
Εκτείνεται από το Ρίο ντε Τζανέιρο ως το Σάο Παόλο στη νοτιοανατολική ακτή της Βραζιλίας και στο φόντο της απλώνονται μαγευτικές κορυφές βουνών και απόκρημνες πλαγιές του Serro do Mar.

Ha Long Bay, Βιετνάμ
Το φυσικό θαύμα του Ha Long Bay στα βορειοανατολικά του Βιετνάμ απαρτίζεται από περίπου 3 χιλιάδες μικρά νησάκια, πολλά εκ των οποίων είναι σχηματισμοί ασβεστόλιθου, ενώ σε άλλα βρίσκει κανείς απίστευτα τροπικά δάση και τεράστιες σπηλιές.

Ακτή Αμάλφι, Ιταλία
Διάσημη σε όλο τον κόσμο για την απίστευτη θέα της και τα ψαροχώρια στις πλαγιές των βουνών, η ακτή Αμάλφι είναι ιδανικός προορισμός για ταξίδι του μέλιτος και τόπος που φιλοξενεί εξαιρετικής ποιότητας ελαιώνες και λεμονιές.

Ζανζιβάρη, Τανζανία
Το ημι-αυτόνομο νησί της Ζανζιβάρης στα ανοιχτά της Τανζανίας στην Ανατολική Αφρική είναι γοητευτικά υπανάπτυκτο, με τροπικά δάση, παραλίες με λευκή άμμο και κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά.

Αλβανική Ριβιέρα, Αλβανία
Στα βορειοανατολικά του Ιονίου, η Αλβανική Ριβιέρα ξεχωρίζει για τα παλιά της κάστρα, τις απομονωμένες παραλίες της, τα ορεινά μονοπάτια, τους ελαιώνες και πορτοκαλεώνες και φυσικά τα παραδοσιακά μεσογειακά χωριά. 

Costa Blanca, Ισπανία
Με έκταση περίπου 160 χιλιόμετρα στις ακτές της Μεσογείου στην Ισπανία, η Costa Blanca μετρά ατέλειωτες παραλίες και σπηλιές, γραφικά βουνά και υπέροχα ιστορικά κάστρα, πύργους και φρούρια, σε ένα μαγικό τοπίο.

Δαλματικές ακτές, Κροατία
Το ήπιο μεσογειακό κλίμα των Δαλματικών Ακτών της Κροατίας τις καθιστά έναν πολύ ευχάριστο προορισμό κάθε εποχή του χρόνου, πόσο μάλλον το καλοκαίρι. Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική, οι μοναδικές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και τα χρυσαφένια ηλιοβασιλέματα σίγουρα κάνουν ένα ταξίδι στις Δαλματικές Ακτές αξέχαστο.

Χερσόνησος Snæfellsnes, Ισλανδία
Σε μια τοποθεσία περίπου δύο ώρες οδικώς από το Ρέικιαβικ στη δυτική Ισλανδία, η χερσόνησος Snæfellsnes «φιλοξενεί» ένα ενεργό ηφαίστειο με παγωμένη κορυφή που κυριαρχεί στην ακτή, ενώ δεν λείπουν οι υπέροχες σπηλιές, οι πηγές, τα πεδία λάβας και οι βραχώδεις παραλίες.