Θερινό σινεμά στην Κίμωλο

cine-kalisperitis
ΤΡΙΤΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Το ήσυχο κυκλαδίτικο νησί ξεκίνησε τις δωρεάν καλοκαιρινές προβολές με τον Cine Καλησπερίτη της εθελοντικής ομάδας «Κιμωλίστες».

Μια από τις πιο όμορφες πρωτοβουλίες του λιλιπούτειου νησιού των Κυκλάδων, είναι αυτή που προέρχεται από την εθελοντική ομάδα «Κιμωλίστες», η οποία έχει συστήσει τον Cine Καλησπερίτη, τον θερινό κινηματογράφο του νησιού, που προσφέρει δωρεάν προβολές σε μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες.

Ο θερινός αυτός κινηματογράφος που δεν έχει σταθερό σημείο προβολής και πηγαίνει από την μια όμορφη τοποθεσία του νησιού στην άλλη, ξεκίνησε το 2014 και λειτουργεί τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, με 1-2 προβολές την εβδομάδα, εφόσον πάντα το επιτρέπει και ο καιρός. Η ονομασία του προέρχεται από το πρώτο αστέρι που γίνεται ορατό κατά τη δύση του ήλιου, το οποίο στην Κίμωλο ονομάζουν Καλησπερίτη και φέτος μπήκε στην 7η χρονιά λειτουργίας του, ξεκινώντας από τις 7 Ιουνίου τις προβολές.

www.kimolistes.com

Φέτος, το κάστρο της Κιμώλου στην καρδιά του Χωριού θα φιλοξενήσει και πάλι τον θερινό κινηματογράφο, πάντα με απόλυτη συμμόρφωση στα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται, ενώ καταργούνται τα πλαστικά ποτήρια νερού μιας χρήσης και θα προσφέρονται πήλινα τασάκια στους καπνιστές.

Αν φέτος βρεθείτε στην Κίμωλο, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε και τον ιδιαίτερο θερινό του.