Πανέμορφα ευρωπαϊκά νησιά που ίσως να μην έχετε ακούσει

nisia-pakleni-kroatia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Πέρα από τις μεγάλες, αρχοντικές της πόλεις, η Ευρώπη φημίζεται και για τα νησιά της, με κάποια να είναι πιο διάσημα από άλλα. Σήμερα ρίχνουμε φως στα λιγότερο γνωστά αλλά εξίσου –αν όχι περισσότερο- όμορφα.

Νησιά Pakleni, Κροατία
Τα όμορφα αυτά νησιά της Κροατίας βρίσκονται στην Αδριατική και καρακτηρίζονται από κρυστάλλινα νερά και απομονωμένες παραλίες για όσους θέλουν να κάνους τις βουτιές τους ασφαλείς και ήρεμοι. Στα νησιά πραγματοποιούνται ξεναγήσεις σε σπηλιές, ενώ δεν λείπουν οι βραδιές γευσιγνωσίας και η χαλάρωση στις πανέμορφες λίμνες τους.

Gotland, Σουηδία
Η Βαλτική είναι γεμάτη υπέροχα, διαφορετικά νησιά από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας στην Ελλάδα, αρκετά πιο ήσυχα και… δροσερά σε σχέση με την Μεσόγειο. Το Gotland βρίσκεται στα ανοιχτά της νοτιοανατολικής ακτής της Σουηδίας και η Παλιά του Πόλη ανήκει στη λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, χάρη στον μεσαιωνικό της αέρα, με τα πολύχρωμα σπίτια και τα μεσαιωνικά τείχη.

Comino, Μάλτα
Το Comino είναι το πιο μικρό από τα τρία νησιά στη Μάλτα, μεγέθους μόλις 3,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με μόλις ένα ξενοδοχείο το Comino Hotel. Παραμένει, όμως, ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Μάλτας, κυρίως λόγω του ότι είναι απομακρυσμένος, με υπέροχες γαλάζιες λίμνες και άγονες εκτάσεις να το χαρακτηρίζουν.

Torshavn, Νησιά Φερόες
Είναι η πρωτεύουσα των νήσων Φερόες, μια σειρά ηφαιστειακών νησιών στον βόρειο Ατλαντικό, μεταξύ Νορβηγίας, Ισλανδίας και Ηνωμένου Βασιλείου. Αξίζει να την επισκεφτεί κάποιος για το γοητευτικό λιμάνι της, την παλιά πόλη και το ρυθμό του, ειδικά τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού.

Funchal, Πορτογαλία
Εκπληκτικά πλούσιο και εύφορο, το πορτογαλικό αυτό νησί στη Μαδέρα συνδυάζει τροπικές διακοπές, αλλά και την αρχοντιά μιας ευρωπαϊκής πόλης. Στο Porto Moniz εντυπωσιάζουν οι φυσικές πισίνες για κολύμπι, ενώ η πεζοπορία στη Vereda dos Balcões θα σας οδηγήσει σε μια υπέροχη πανοραμική θέα. Σημαντική στάση είναι και ο καταρράκτης Risco στο δάσος του νησιού.

Isle of Harris, Σκωτία
Το σκωτσέζικο αυτό νησί είναι απίστευτα γραφικό, γεμάτο παραλίες με κρυστάλλινα νερά, απότομες ακτές, παλιά κάστρα και πολύ πράσινο. Πέραν αυτού, είναι διάσημο και για το tweed του, γι’ αυτό αν σας αρέσει αυτό το στυλ, μην παραλείψετε να κάνετε τα ψώνια σας.