Πέντε προτάσεις για οικονομική, νησιώτικη διαμονή τον Ιούλιο

santorini-thalassa-aigaio-ksenodoxeio
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Όσο περίεργο κι αν είναι το φετινό καλοκαίρι, μια βόλτα από τα νησιά δεν θα λείψει εύκολα από την καλοκαιρινή ατζέντα. Κι επειδή φέτος το budget είναι πιεσμένο, επιλέγουμε οικονομικές προτάσεις διαμονής τον Ιούλιο, με φόντο τη θάλασσα.

Deep Blue Studios, Λογαράς, Πάρος από 45 ευρώ
Σε απόσταση μόλις 40 μέτρων από τη βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία του θερέτρου, το Deep Blue Studios είναι έτοιμο να σας φιλοξενήσει στο κυκλαδίτικου στυλ συγκρότημά του με στούντιο με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων και μπαλκόνι. Με έναν καταπράσινο κήπο, με κλιματιζόμενες μονάδες, δωρεάν Wi-Fi στους κοινόχρηστους χώρους και μικρές κουζίνες με όλα τα μαγειρικά σκεύη και ψυγείο, το Deep Blue Studios σας παρέχει όλες τις βασικές ανέσεις για χαλάρωση και διακοπές. Σε απόσταση μόλις 50 μέτρων θα βρείτε ταβέρνες για φαγητό και μίνι μάρκετ, ενώ η κοσμοπολίτικη Νάουσα βρίσκεται μόλις 7 χιλιόμετρα μακριά.
 

Studios Marianna, Ασπούς, Σκύρος από 52 ευρώ
Σε ένα καταπράσινο τοπίο στην περιοχή Ασπούς, το Studios Marianna βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο και διαθέτει κήπο με εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου. Αν προλάβετε, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο με μπαλκόνι με πανοραμική θέα στην κοιλάδα και στο Αιγαίο Πέλαγος, ενώ σε κάθε περίπτωση θα έχετε κλιματισμό, αλλά και κουζίνα για τις ημέρες που θέλετε να τις περάσετε πιο οικονομικά μαγειρεύοντας στο δωμάτιο. Το χωριό είναι ότι πρέπει για ηρεμία, χαλάρωση και οικογενειακές καταστάσεις, αλλά αν θέλετε σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Χώρα με πλήθος καταστημάτων εστιατορίων κι μπαρ για γνήσια καλοκαιρινή… βαβούρα.

Maroudas Stavros Apartments, Βαθύ Ιθάκη από 54 ευρώ

Στο Βαθύ, την πρωτεύουσα της Ιθάκης, σε μικρή απόσταση από την Παραλία Λούτσα, την Παραλία Σαρακίνικο και την Παραλία Μηνύματα και με όμορφη θέα, το Maroudas Stavros Apartments μπορεί να σας φιλοξενήσει στο νησί του Οδυσσέα, σε βολικό σημείο για τις… περιπλανήσεις σας. Με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και δημοφιλή σημεία ενδιαφέροντος σε κοντινή απόσταση, όπως το Λιμάνι της Ιθάκης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέος και το Ναυτικό - Λαογραφικό Μουσείο της Ιθάκης, η διαμονή σας εκεί αναμένεται ευχάριστη.

Villa Galini, Ανάφη από 40 ευρώ
Στο όμορφο, λιλιπούτειο νησάκι της Ανάφης, το σίγουρο είναι ότι θα βρείτε την ηρεμία σας και δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε χρόνο μέσα στο αυτοκίνητο ούτε να διανύσετε πολλά χιλιόμετρα. Οι παραλίες της βρίσκονται στη σειρά, σε κοντινές αποστάσεις, ενώ το καλύτερό της σημείο, ο Κάλαμος, με θέα σε όλο το νησί είναι μέρος όπου πάει κάποιος πεζοπορώντας. Κι αφού απολαύσετε την όμορφη Χώρα της και την ανυπέρβλητη θέα από τον λόφο του Καλάμου, η Villa Galini σας περιμένει για οικονομική διαμονή με τη θάλασσα στο πιάτο.

Pension Anna, Αλόννησος από 43 ευρώ

To πιο ήσυχο κι ανέγγιχτο νησί των Σποράδων ενδείκνυται για διακοπες μακριά από τα πλήθη, με μοναδικό γνώμονα την ηρεμία και την ξεκούραση. Εκεί, μπορείτε να επιλέξετε για τη διαμονή σας το Pension Anna πάνω σε λόφο με θέα στο Αιγαίο, περίπου 350 μέτρα από την παραλία Πατηρήρι της Αλοννήσου. Στα ευρύχωρα δωμάτιά του έχετε τη δυνατότητα να μαγειρέψετε καθώς διαθέτουν μικρή κουζίνα, αλλά αν αποφασίσετε να φάτε έξω, σε απόσταση πέντε λεπτών με τα πόδια από το ξενοδοχείο, θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι. Για τους λάτρεις της περιπέτειας, το προσωπικό μπορεί να κανονίσει ενοικίαση αυτοκινήτων και ποδηλάτων για να εξερευνήσετε αξιοθέατα, όπως την Παλιά Πόλη της Αλοννήσου, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων.