Η Σικελία με μια ματιά

sikelia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Ταξιδεύουμε νοερά ως τη Σικελία και κάνουμε τις πιο σημαντικές στάσεις.

Η Σικελία της Μαφίας, των ηφαιστείων και του μεσογειακού ταμπεραμέντου αποτελεί ένα εκρηκτικό μείγμα, τόσο… καυτό όσο και η πύρινη λάβα της Αίτνας.

Είναι το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου και ως εκ τούτου έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της, με την πρωτεύουσά της, το Παλέρμο, να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, με τις ευκαιρίες για βόλτες και την έντονη τουριστική ζωή, αλλά και τις παραλίες της να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Οι πανέμορφες σικελικές ακτές απλώνονται σε μια έκταση 1.100 χλμ. και κάθε χρόνο γεμίζουν με... διψασμένους για ήλιο και θάλασσα τουρίστες. Μια καλή πρόταση για μπάνιο αποτελεί η περιοχή του Ζινγκαρό, που απέχει περίπου 1 ώρα από το Παλέρμο και διαθέτει πεντακάθαρες παραλίες.

Όσοι αγαπούν τις καταδύσεις, θα κινηθούν στους μικρούς κολπίσκους του Καστελαμάρε, σε μια περιοχή ξακουστή για τον υποβρύχιο πλούτο της. Επόμενη στάση είναι η πόλη Erice, όπου θα θαυμάσετε μοναδικά δείγματα της μεσαιωνικής Σικελίας. Λέγεται ότι στην αρχαιότητα στην πόλη Erice υπήρξε το ιερό της θεάς Αφροδίτης, πράγμα που ακόμη και σήμερα επιβεβαιώνουν με καμάρι οι Σικελοί.