Πέντε στάσεις στις Κυκλάδες που ανυπομονούμε να κάνουμε

tsigkrado-milos
ΤΡΙΤΗ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι Κυκλάδες θα μας δώσουν και φέτος ραντεβού στις διακοπές, με το λευκό τους χρώμα, το μπλε της θάλασσας, τα μελτέμια και τις ομορφιές τους να μας περιμένουν. Εμάς μας έχουν λείψει τα παρακάτω από το δημοφιλές σύμπλεγμα και μετράμε τις ημέρες που θα τα ξαναζήσουμε. Εσάς;

Μπάνιο στο Τσιγκράδο της Μήλου
Τα αγαθά κόποις κτώνται και το Τσιγκράδο είναι σίγουρα μια παραλία για την οποία πρέπει να κοπιάσετε, αφού ο μόνος τρόπος πρόσβασης χωρίς βάρκα είναι να… κατεβείτε (και να ανεβείτε) με σκοινί. Μόλις, όμως, τα καταφέρετε, σας περιμένουν τιρκουάζ, κρυστάλλινα νερά σε έναν μικρό κόλπο γεμάτο σπηλιές, περιτριγυρισμένο από γκρεμούς, που αν δεν γεμίσει κόσμο είναι ονειρεμένος.

Φαγητό στο Barbarossa της Πάρου
Με ιστορία 33 χρόνων και σήμα κατατεθέν της Νάουσας, το Barbarossa είναι το εστιατόριο που θα κάνετε δώρο στον εαυτό σας, μια βραδιά των διακοπών που θα αποφασίσετε ότι θα ξοδέψετε κάτι παραπάνω για να σας κανακέψετε. Αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα με πρωταγωνιστές θαλασσινές γεύσεις με δημιουργική χροιά, όπου και το περιτύλιγμα και το εσωτερικό μετρούν.

Καφέ στη Ρακεντιά της Φολεγάνδρου
Στην όμορφη Χώρα της Φολεγάνδρου, με το Αιγαίο στο πιάτο, η Ρακεντιά είναι από τα καφέ που σίγουρα δημιουργούν αναμνήσεις σε όποιον έχει περάσει το κατώφλι τους. Το πιθανότερο είναι ότι θα δείτε σίγουρα το ηλιοβασίλεμα τουλάχιστον μια φορά εκεί απολαμβάνοντας καφέ, αναρωτώμενοι γιατί δεν είναι έτσι η ζωή 365 ημέρες τον χρόνο.

Γλυκό στο Καλάμια café των Κουφονησίων
Ίσως το καλύτερο μέρος στα Κουφονήσια για να χαλαρώσετε, να ακούσετε μουσική, να νιώσετε διακοπές και φυσικά να δοκιμάσετε το ξακουστό γλυκό του, Τζαμάικα με ρούμι, που συνοδεύεται με παγωτό. Εκεί μπορείτε να καθίσετε και για πρωινό, αλλά και για φαγητό σε ντεκόρ όπου οι καλαμιές πρωταγωνιστούν και καθετί αστικό εξαφανίζεται από το μυαλό.

Βόλτα στην Ερμούπολη της Σύρου
Στην αρχοντική πρωτεύουσα των Κυκλάδων, απλωμένη αμφιθεατρικά σε δύο λόφους, μέχρι και τις ακτές γύρω από το λιμάνι, δεν θα χορταίνετε κοσμοπολίτικες βόλτες, σε ένα νησί που δίνει έμφαση στην κουλτούρα και τον πολιτισμό. Οι πολιτισμικές εκδηλώσεις δεν λείπουν ποτέ, γι’ αυτό και παραμένει ζωντανή ακόμη και τον χειμώνα.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ